Un nou partid pe eșichierul politic vasluian: Partidul Liga Acțiunii Naționale

Partidul Liga Acțiunii Naționale continuă extinderea la nivel național. Vineri, în prezenţa fondatorului partidului, general (rez.) Silviu Predoiu, a avut loc ședința de constituire a organizație municipale Vaslui, cea de-a treia filială a PLAN înființată la nivel național, după cele din Craiova și Iași. În cadrul întâlnirii, a avut loc și alegerea conducerii provizorii a noii organizații, președinte interimar fiind desemnat omul de afaceri Ciprian Pintilie.

Partidul Liga Acțiunii Naționale (PLAN) a fost fondat anul trecut la inițiativa generalului (r) Silviu Predoiu, fostul șef al Seviciului de Informații Externe (SIE), cu scopul de a oferi o nouă variantă electorală pentru alegerile din 2024 celor circa două treimi dintre romȃnii cu drept de vot care, nemulţumiţi de actualii guvernanţi, au preferat să nu se prezinte la vot la ultimele alegeri. „Partidul Liga Acțiunii Naționale este o formațiune politică deschisă tuturor românilor care, sătui de umilința neputinței de a avea un trai decent, de stagnarea generată de actuala clasa politică și înțelegând gravitatea situației în care ne aflăm, hotărăsc să se implice în viața politică a țării, recunoscându-se în principiile și valorile pe care le promovăm. PLAN își propune să ofere o alternativă României, reprezentând răspunsul cetățeanului responsabil la indiferența și aroganța cu care este privit de prea multă vreme de către clasa politică a ultimilor decenii. Atunci cȃnd lucrurile merg bine, nu este nevoie de fiecare dintre noi să se implice în societate. Dar sunt momente, ca acestea pe care le trăim acum, cu război la graniţe, inflaţie, urmări ale epidemiei, sărăcirea populaţiei, cȃnd cu toţii trebuie să ne implicăm, mai ales cȃnd vedem că actual clasă politică nu are răspunsuri și nici nu-i pasă de omul de rȃnd. Cei de afară nu mai vor sau nu mai au timp să ne ajute, de aceea, trebuie să ne ajutăm chiar noi pentru a scăpa de impasul în care se află ţara și societatea romȃnească. În urmă cu 2 ani, am înfiinţat un ONG, „Romȃnia implică-te!”, dar mi-am dat seama că nu e de ajuns, și atunci am ajuns să înfiinţez acest partid. Partidul Liga Acțiunii Naționale a luat fiinţă și a fost înregistrat în decembrie anul trecut și iată, avem deja 3 organizaţii municipale. Nu promitem nimic, decȃt că vom munci în interesul cetăţenilor”, a declarat, la ședinţa de înfiinţare a organizaţiei municipale Vaslui a PLAN, generalul (rez.) Silviu Predoiu, explicȃnd astfel și orientarea democrat – liberal – socială, de centru, a formaţiunii politice pe care o conduce. „Nu sunt naiv, nu-mi închipui că, prin înfiinţarea PLAN lucrurile sunt rezolvate, ori că vom avea din prima succes, însă doresc să ofer oamenilor de bună credinţă o alternativă la actuala clasă politică și să le ofer posibilitatea de a se implica cu adevărat în viaţa comunităţii. Nu trebuie să abandonăm, abandonul din partea cetăţenilor înseamnă bunăstarea unui partid și a unor oameni care, după ce ajung la putere, nu se mai implică în viaţa cetăţenilor care i-au dus acolo. Încercăm să aducem în PLAN oameni cu experienţă de viaţă ș profesională, în special din clasa de mijloc. Urmărim electoratul indecis, care a ales să facă un pas în spate, nemulţumiţi de actualii guvernanţi sau care nu doresc să se implice în minciunile și nepăsarea acestora”, a mai explicat Silviu Predoiu.

Cu aceeași ocazie, a constituirii organizaţiei municipale PLAN Vaslui, a fost desemnat și președintele interimar care va conduce pȃnă la alegerile din cadrul partidului, în persoana lui Ciprian Pintilie. „Doresc binele celor din comunitatea din care fac parte, iar Partidul Liga Acțiunii Naționale îmi satisface principiile sănătoase, pe care fiecare om trebuie să le aibă. Consider că politica nu trebuie să fie o profesie, politica trebuie să fie o vocaţie pentru a face ceva pentru cei din jur. PLAN se adresează celor 70% dintre romȃni care încă nu s-au hotărȃt și sunt dezamăgiţi de foștii și actualii guvernanţi”, a explicat noul președinte interimar al PLAN Vaslui, Ciprian Pintilie, care a anunţat că candidaţii care vor fi desemnaţi în vederea alegerilor de anul viitor se vor alege pe baza unor concursuri și respectȃnd niște criterii clare, orice membru al partidului avȃnd șansa și posibilitatea de a ajunge ales local sau, de ce nu, parlamentar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.