„Noi finanţări europene, pentru dezvoltarea României”, anunţă deputatul PNL Tudor Polak

„România va primi, până în 2027, fonduri europene în valoare de 46 de miliarde de euro, prin intermediul programelor Politicii de Coeziune. Depinde doar de noi să accesăm aceste fonduri şi să le folosim pentru o dezvoltare durabilă şi, la final, să beneficiem de condiţii de trai mai bune”, anunţă deputatul PNL Tudor Polak, pe pagina sa de socializare.

Importantele fonduri, care reprezintă practic peste 1,7 ori finanţarea ce va fi obţinută prin Planul Național de Redresare şi Reziliență (PNRR), pot fi folosite într-o gamă variată de proiecte, în multiple domenii de interes, precum educația, sănătatea, transporturile şi eficiența energetică. „Contribuția acestor sume în dezvoltarea infrastructurii naționale este considerabilă şi reprezintă un pas important în modernizarea României. Pentru unele dintre capitolele programului, apelurile de depunere a proiectelor se vor deschide începând deja din acest an. Vorbim despre un total de 490 de apeluri pentru proiecte regionale şi naționale, a căror valoare totală este de aproape 36,5 miliarde de euro”, explică deputatul PNL Tudor Polak.

Conform acestuia, pentru programele de incluziune socială, a fost alocată o sumă de aproximativ un miliard de euro, bani care vor pune în lucru proiecte de înființare de întreprinderi sociale, creşterea calității condițiilor de viață a persoanelor cu dizabilități, construirea de locuințe sociale, precum şi programe de sprijin pentru vârstnici şi persoanele vulnerabile. „Am învăţat, din experienţa de secretar de stat la Ministerul Muncii, că proiectele bune se fac alături de societatea civilă, că nu putem funcţiona ca două mecanisme separate. Partidul Național Liberal susține implementarea a cât mai mult proiecte calitative în domeniile cheie de dezvoltare a țării noastre, cu ajutorul fondurilor nerambursabile de care România va beneficia în perioada următoare. Depinde doar de noi să accesăm aceste fonduri şi să le folosim pentru o dezvoltare durabilă să deschidem calea spre noi oportunităţi, la final, să beneficiem cu toţii de condiţii de trai mai bune”, a explicat deputatul PNL Tudor Polak pe pagina sa de socializare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.