Consiliul Județean Vaslui acordă 503 burse în anul școlar 2022-2023

În ședința de ieri, Consiliul Județean Vaslui a aprobat suplimentarea numărul de burse acordate lunar în anul școlar 2022-2023 în învățământul special, pe care instituția în patronează în județ.

Consilierii județeni au fost chemați să aprobe, ieri, în ședință, suplimentarea cu opt a numărului de burse de ajutor social acordate la Centrul Școlar de Educație Incluzivă „Constantin Pufan” din municipiul Vaslui și cu 10 numărul burselor de ajutor social alocat pentru Centrul Școlar de Educație Incluzivă „Elisabeta Polihroniade” Vaslui.

În total, celor patru centre școlare administrate de Consiliul Județean Vaslui le sunt acordate 503 burse. Centrul Școlar de Educație Incluzivă „Constantin Pufan” Vaslui – 112 burse; Centrul Școlar de Educație Incluzivă „Elisabeta Polihroniade” Vaslui – 171 de burse; Centrul Școlar de Educație Incluzivă Negrești – 124 de burse; Școala Profesională Specială „Sfânta Ecaterina” Huși – 96 de burse.

„Bursele se acordă din bugetele locale ale unităţilor administrativteritoriale de care aparţin unităţile de învăţământ preuniversitar de stat, în limita fondurilor aprobate cu această destinație. De asemenea, la art. 4 este menționat faptul că numărul acestora se stabilește prin hotărârea consiliului județean”, se arată în raportul la proiectul de hotărâre.

Fondurile necesare pentru suplimentarea numărului de burse școlare în anul școlar 2022-2023 se ridică la suma de 81.000 lei și sunt prevăzute în bugetul local al județului Vaslui pe anul 2023.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.