Asociația Help Others Help a lansat proiectul „Bine-ai venit pe lume!”, pentru a achiziționa 3 aparate medicale în valoare de 14.000 de euro

Asociația Help Others Help a lansat proiectul „Bine-ai venit pe lume!”, pentru a achiziționa 3 aparate medicale în valoare de 14.000 EUR necesare în Secția de Neonatologie a Spitalului Municipal de Urgențe „Elena Beldiman” din Bârlad. În particular, este vorba despre un cardiomonitor, un bilirubinometru și un pătuț încălzit pentru nou-născuți.

Echipamente vor fi folosite pentru îngrijirea a peste 1000 de nou-născuți anual.

„Am fost contactați direct de echipa medicală din Bârlad, care cunoaște proiectele Help Others Help de pe parcursul ultimilor doi ani. Nevoile spitalului prezentate au fost clare, simple și din fericire rezolvabile. Medicii au nevoie de un aparat de monitorizare a funcțiilor vitale profesionist, care poate fi folosit în mediu ferit de lumină și zgomot (de ex. pentru nou-născuții de la terapie intensivă, care stau în incubator). În spital astăzi există cardiomonitoare, dar acestea nu pot fi folosite pentru a monitoriza cazuri mai grave în siguranță. BILICHECK – bilirubinometrul este un aparat pe care toate maternitățile din țară îl au și care face screening-ul pentru icter mult mai eficient, elimină stresul generat de înțepături pentru analize de sânge, reduce durata spitalizării și ratele de reinternare. De asemenea, elimină situațiile în care fototerapia este făcută preventiv (uneori fără a fi neapărat necesară, făcându-se pentru a evita înțeparea nou-născutului de mai multe ori). Pătuțul încălzit pe care să stea bebelușii care fac fototerapie primăvara-toamna când e frig în spital și prematurii care nu au o greutate atât de mică încât să stea în incubator, dar nici o greutate suficient de mare încât să stea fără nicio sursă de căldură”, a explicat Președinta organizației, doamna Smaranda Beker.

Help Others Help este o organizație non-profit care are ca scop sprijinirea sistemului de sănătate de stat din România prin donarea de echipamente necesare pentru că personalul medical să poată oferi servicii medicale mai bune pacienților.

Organizația a fost înființată în 2020 de un grup de romince – parțial stabilite în diasporă. În perioada 2020-2022 am desfășurat cu succes 5 campanii de strângere de fonduri pentru a achiziționa aparatura medicală în 4 spitale din zona Moldovei, în urma cărora au fost colectați mai mult de 100.000 Euro și achiziționate 8 aparate medicale de specialitate (nefrologie pediatrică, neonatologie, secții de terapie intensivă, ginecologie), contribuind la însănătoșirea a mii de pacienți.

Numărul contului bancar pentru donații:

IBAN EUR: DE 41 8306 5408 0004 2378 20 (Help others help e.V.)

IBAN RON: RO 57 BTRL RON CRT 0603 7858 01 (Asociația Help Others Help)

Totodata, Help Others Help a lansat un fundraiser pe Facebook, care poate fi accesat aici https://www.facebook.com/donate/923581385747943/.

Pentru detalii ne puteți contacta la adresele:

contact@helpothershelp.org 

www.helpothershelp.org 

https://www.facebook.com/helpothershelp

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.