Spectacolul „Eminescu și gândurile lui”, mâine la Vaslui

Pentru a celebra Ziua Culturii Naționale și pe „Luceafărul poeziei românești”, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Traditionale Vaslui pune în scenă la Vaslui spectacolul Eminescu și gândurile lui, în regia Ramonei Ananie, actriță a Teatrului Victor Ion Popa” Bârlad.

Pentru că pe 15 ianuarie 2023, România celebrează o zi cu dublă semnificație, Ziua Culturii Naționale și 173 de ani de la nașterea poetului național al românilor, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Traditionale Vaslui a pus în scenă spectacolul „Eminescu și gândurile lui”, în regia Ramonei Ananie, actriță a Teatrului „Victor Ion Popa” Bârlad.

Spectacolul are două reprezentații. Una, pentru publicul bârlădean, a fost susținută deja duminica trecută, pe 8 ianuarie 2023, la ora 12.00, pe scena Teatrului „V.I. Popa” din Bârlad. Cea pentru publicul vasluian va avea loc pe 13 ianuarie, la ora 11.00, la Centrul de Afaceri Vaslui.

„Actanți ai proiectului sunt 15 copii din Bârlad, membrii ai Centrului Educațional YES, respectiv: David Irimia, Dennis Petrea, Yanni Coșeru, Tudor Cojocaru, Ilinca Sandu, Gloria Iosub, Angela Ghergu, Maia Ciobanu, Teodora Tănase, Alexandra Tănase, Bianca Mistrianu, Amelia Lupu, Amalia Amarandei, Erika Coșeru, Camelia Buta alături de actrița Ramona Ananie. Evenimentul continuă șirul proiectelor organizate anual de instituția noastră pentru tinerii iubitori de poezie și actorie. Organizatorii adresează invitația elevilor din ciclul primar și cadrelor didactice de a participa vineri la un spectacol jucat de copii, care va îmbina armonios fragmente din poeziile marelui poet național precum: „Rugăciune”, „Cine ești?”, „Amorul unei marmure”, „Glossa”, „Fiind băiet păduri cutreieram”, „O, rămâi”, „Ce te legeni?…”, „Freamăt de codru”, „Trecut-au anii”, „Revedere””, a spus Anca Iacob, consultant artistic la CJCPCT Vaslui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.