Peste 70 de mii de vasluieni vor primi vouchere sociale de 250 de lei

Cei mai mulți români beneficiari ai voucherelor sociale sunt din zona Moldovei, în județul Vaslui urmând să fie distribuite peste 70 de mii de carduri pe care sunt încărcate tichetele în valoare de 250 de lei. Măsură socială face parte din programul „Sprijin pentru România” de care beneficiază aproximativ 2,5 milioane de români la nivel naţional, fiind aplicată până la finalul anului.

Ceii mai mulţi beneficiari de vouchere sociale sunt din judeţele Vaslui, Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ. În județul Vaslui, vor primi voucherele sociale, în valoare de 250 de lei, acordate prin programul „Sprijin pentru România”, peste 70 de mii de oameni, acestea urmând să fie acordate în patru tranşe, o dată la două luni, până la finalul anului.

Primele loturi de carduri pe care vor fi virate ajutoarele financiare acordate persoanelor aflate în situaţii de deprivare materială sau risc de sărăcie, în cadrul programului “Sprijin pentru România”, au început să fie distribuite de Poşta Română începând de vineri, 10 iunie. Într-un prim lot, au fost distribuie populaţiei cu venituri reduse peste 35.000 de carduri electronice în judeţele Ilfov, Brăila, Buzău, Olt şi Galaţi. Județul Vaslui face parte din cel de-al doilea lot, de aproape 300.000 de carduri, care sunt livrate de angajaţii poştali.

„Vreau să asigur populaţia că nu trebuie să existe nicio îndoială că nu vom reuşi să ducem această misiune la capăt cu succes, eficient, exact în timpul asumat în acest proiect. Spun asta, pentru că am mare încredere în angajaţii din operaţionalul companiei, care nu sunt la prima experienţă de acest gen. Să nu uităm că Poşta Română are capacitatea logistică necesară, fiind singura companie care are expertiza de a livra orice trimitere, chiar şi în cel mai îndepărtat colţ al ţării”, a declarat Valentin Ştefan, directorul general al Poştei Române.

„Această măsură vine în ajutorul a peste 2,5 milioane de români, ceea ce demonstrează, dacă mai era nevoie, cât de dificile sunt vremurile prin care trecem. Suntem obligaţi, la nivelul coaliţiei de guvernare, să îi asigurăm fiecărui cetăţean siguranţa alimentară, prin măsuri consolidate, aşa cum este pachetul „Sprijin pentru România””, a spus Marcel Boloş, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene.

Distribuirea va fi realizată de Poşta Română la domiciliile beneficiarilor, într-un termen de maximum cinci zile lucrătoare de la primirea acestora din partea emitenţilor autorizaţi, întreaga perioadă de valabilitate a convenţiei fiind de 18 luni de la semnarea documentului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.