Dotări de peste 200 de mii de euro la Spitalul Județean

Proiectul transfrontalier Cea mai bună șansă la viață pentru nou născuți – Îmbunătățirea situației nou născutului în zona de frontieră România- Republica Moldova”, pentru care contractul de finanțare a fost semnat pe 6 iulie, va aduce Spitalului Județean dotări de peste 200 de mii în secțiile de Neonatologie, Obstetrică ginecologie și Chirurgie și ortopedie pediatrică.

Cu deplină satisfacție, reprezentanții Spitalului Județean de Urgență (SJU) Vaslui au anunțat semnarea, pe 6 iulie anul acesta a contractul de finanțare pentru Proiectul transfrontalier „Cea mai bună șansă la viață pentru nou născuți – Îmbunătățirea situației nou născutului în zona de frontieră România- Republica Moldova”, a cărui leader de proiect a fost Instituția medico sanitară publică Mama și copilul Chisinău, și a cărui beneficiar este și Spitalul Județean de Urgență Vaslui. Bugetul proiectului este de 1.401.214,49 euro pentru leaderul proiectului și 234.396 euro pentru partener, SJU Vaslui, durata de implementare fiind de 24 luni.

În termeni concreți, implementarea proiectului presupune achiziționarea de către SJU Vaslui de echipamente medicale pentru secțiile Neonatologie, Obstetrică ginecologie și Chirurgie și ortopedie pediatrică, obiectivul principal al proiectului fiind îmbunătățirea stării de sănătate a populației nou născute prin îmbunătățirea infrastructurii și echipamentelor din cele două unități sanitare.

Investițiile din ultimii ani făcute în cea mai mare unitate sanitară în județ de către autoritățile județene, dar li locale, au dat roade recent SJU trecând cu brio peste evaluarea făcută de către autoritățile sanitare de la nivel național. Este foarte clar: spitalul județean vasluian este unul dintre cele mai dotate și curate unități din țară.   

„Evaluare a avut loc în condiții foarte bune. Impresia generală cred că este foarte bună. În săptămâna viitoare (săptămâna aceasta n.r.) vom vedea rezultatele concrete. Într-o perioadă scurtă vom primi certificatul de acreditare. Evaluatorii se așteptau să găsească o locație nu tocmai bună. Știm cu toții că imaginea Vasluiului nu este una bună. SJU Vaslui este unul din cele mai curate spitale pe care le-au vizitat și printre cele mai dotate. Dotarea este mai bună ca la multe spitale din București. Sper să obținem certificatul de acreditare”, a spus Ana Rinder, managerul SJU Vaslui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.