Elevii de la Colegiul Național „Cuza Vodă”, cei mai buni sanitari din țară

Echipajul din Vaslui de la Colegiul Național „Cuza Vodă” din municipiul Huși a câștigat locul 1 la etapa națională a concursului de Educație pentru Sănătate și Prim-ajutor „Sanitarii Pricepuți” organizat de Crucea Roșie. În concurs au participat elevi de licei din 38 de județe, competiția constând într-o probă practică și una teoretică.

Liceenii vasluieni de la Colegiul Național „Cuza Vodă” din municipiul Vaslui s-au dovedit a fi cei mai buni sanitari din țară ocupând locul întâi la etapa naționallă a concursului de Educație pentru Sănătate și Prim-ajutor „Sanitarii Pricepuți” organizat de Crucea Roșie. La această etapă au participat elevi de liceu din 38 de județe din țară, trecând printr-o probă teoretică și una practică. Elevii hușeni au fost felicitați de Crucea Roșie, fiind declarați chiar de către organizația internațională „cei mai buni sanitari din țară”.

Concursul de Educație pentru Sănătate și Prim Ajutor „Sanitarii pricepuți” a fost organizat anul acesta la Băile Olănești de către Societatea Națională de Cruce Roșie din România, în parteneriat cu Academia Europeană de Asistenți Medicali, Ministerul Educației, Ministerul Sănătății și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

Pus sub deviza „Pentru că ne pasă”, competiția celor de la Crucea Roșie este singurul concurs de educație pentru sănătate și prim ajutor de bază care se desfășoară în școlile din România din anul 1962.

Locul II a fost câștigat de către echipajul de la Colegiul „Spiru Haret” din Tulcea, în vreme ce locul III a fost câștigat de către elevii de la Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” din Craiova. Echipajul din Sectorul I al municipiului București, de la Liceul Teoretic „Jean Monnet” a primit mențiune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.