Părintele Episcop Ignatie: Îndemn la coresponsabilitate și intensificarea rugăciunii

Am luat act, cu deosebită îngrijorare, de creșterea exponențială a numărului persoanelor din cuprinsul județului Vaslui, și din întreaga țară, infectate cu noul coronavirus și care suferă de forme grave, umplând până la refuz secțiile ATI ale spitalelor.

Este absolut necesar, în aceste vremuri, să conștientizăm pericolele reale ale pandemiei și să înmulțim rugăciunile pentru sănătate, să respectăm cu mai multă responsabilitate măsurile de protecție sanitară și să ascultăm, cu deplină încredere, de îndemnurile avizate ale medicilor și specialiștilor din domeniul sănătății, uzând de tot ceea ce este necesar pentru împiedicarea răspândirii virusului SARS-CoV-2 și revenirea la o viață spirituală, culturală, economică și socială normală.

Rațiunea principală care stă la baza respectării acestora este dragostea față de aproapele și conștiința faptului că sănătatea este un dar de la Dumnezeu, de care trebuie să avem mare grijă.

În acest context foarte dificil, marcat de suferința bolii și a despărțirii premature de cei dragi, un reazem esențial îl aflăm în rugăciune. De aceea, îndemnăm stăruitor pe slujitorii sfintelor altare să intensifice programul de slujbă, oficiind mai des, în parohii și mănăstiri, Sfânta Liturghie și Taina Sfântului Maslu pentru cei bolnavi și pentru personalul medical.

Avem nădejdea că „Doctorul sufletelor și al trupurilor”, Mântuitorul Iisus Hristos, este, cu adevărat, sursă de curaj, sprijin, mângâiere și liniște atât pentru cei aflați în suferința bolii, cât și pentru medici și întregul personal medical.

Rugăciunea pentru semenii noștri, alături de grija față de cei vulnerabili în fața bolii, pentru care sănătatea este prioritară, dau măsura conduitei creștine iubitoare și responsabile, oferindu-ne starea de echilibru absolut necesară în această perioadă de timp marcată de tentația polarizării.

† Ignatie

Episcopul Hușilor

Episcopia Hușilor

1 COMENTARIU

  1. În mănăstiri se oficiază Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie zilnic! Înaltpreasfințitul Teofan își conduce foarte bine turma! Omul, în schimb, preferă să cheme mai întâi doctorul și nu preotul, ceea ce demonstrează o întrerupere a continuității devotamentului și statorniciei în Dumnezeu. Problema e complexă, iar păstorii au vina lor la acest capitol, pentru că n-au știut să păstreze unitatea și nu s-au implicat dincolo de zidurile Bisericii.
    Sunt convinsă, că Preasfinția Sa cunoaște deznodământul acestor vremuri, dar NU are aprobarea să-l divulge. Dansul pe sârmă a BOR în cazul acestei false pandemii, încercând să urmeze o poziție intermediară între două extreme, o soluție moderată, nu-i va fi, într-un final, benefică. Așa cum nu-i va fi favorabilă decizia sinodului de la Creta din 2016. Pare-se că-i din ce în ce mai dificil să devină (mai înainte de preoți) creștini-luptători în slujba adevărului! De mucenicie, nici nu mai poate fi vorba! Nu putem să afirmăm că nu cunoaștem vremurile ce vor veni, căci Sfinții, prin puterea Duhului Sfânt, ne-au avertizat de aceste timpuri, așa cum ne-au prevenit că Dumnezeu va îngădui vrăjmașului să se atingă și de suflet. Cum s-a ajuns aici? Vă las pe voi să vă gândiți!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.