Raisa Enechi, deputat AUR de Vaslui: „Cetățenii României nu trebuie să fie împărțiți în vaccinați și nevaccinați!”

1

„AUR lansează un apel către deputații celorlalte partide să voteze împotriva introducerii certificatului verde COVID pe teritoriul României, întrucât prin acest document se limitează dreptul la liberă circulație și se promovează discriminarea pe criterii sanitare”, scrie Raisa Enachi, deputat AUR de Vaslui.

„NU certificatului verde!”, scrie parlamentarul AUR ales în județul Vaslui, Raisa Enachi, pe pagina sa de socializare, odată cu apropierea votului pentru așa-numitul „certificat verde”.

„AUR lansează un apel către deputații celorlalte partide să voteze împotriva introducerii certificatului verde COVID pe teritoriul României, întrucât prin acest document se limitează dreptul la liberă circulație și se promovează discriminarea pe criterii sanitare”, scrie parlamentarul, care motivează prin aceea că, dacă va fi adoptat, această decizie va duce la împărțirea cetățenilor României în vaccinați și nevaccinați, în cetățeni de rangul întâi și cetățeni de rangul doi.

Pe 29 iunie 2021, Guvernul României a adoptat Ordonanța de Urgență nr. 68/2021 privind adoptarea unor măsuri pentru punerea în aplicare a cadrului european pentru eliberarea, verificarea și acceptarea certificatului digital al UE privind Covid-19, pentru a facilita libera circulație pe durata pandemiei de Covid-19. Ordonanța urmărea aplicarea în țara noastră a două Regulamente UE (2021/953 și 2021/954) care priveau doar facilitarea liberei circulații între statele membre UE. În Ordonanța de Urgență adoptată de Guvern se reglementa eliberarea, obținerea și verificarea acestor certificate digitale în România, precum și constituirea structurii informatice de eliberare și verificare SII-CDC.

Ajunsă la Senat, în comisiile de specialitate care au analizat proiectul de lege de aprobare a Ordonanței de Urgență, au fost adoptate mai multe amendamente, printre care și introducerea unui articol 4 indice 1 paragraf 3, prin care acest „certificat verde” poate fi cerut pentru orice activitate, pe teritoriul României: „în considerarea analizei factorilor de risc prevăzuți la articolul 3 alineat 4, la propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență, prin hotărâre a Guvernului adoptată în temeiul articolului 4, pe durata stării de alertă se poate institui obligația prezentării certificatului digital (…) pentru asigurarea exercitării drepturilor și libertăților fundamentale, în interesul protejării sănătății publice și în scopul exclusiv al combaterii răspândirii epidemiei Covid-19”.

1 COMENTARIU

  1. Segregarea socială nu poate fi eludată, fiindcă reprezintă parte a Marii Resetări. Doar că există posibilitatea să fie întârziată prin împotrivirea constantă și susținută a oamenilor, însă nu pentru multă vreme, deoarece se va trece la remodelarea prin manufacturarea consimțământului. Ceea ce se declară public este doar vârful icebergului: https://www.youtube.com/watch?v=9SoOLtkCWo4
    Profețiile Sfinților Părinți au anunțat-o, dar cum credința a ajuns să fie considerată un sentiment penibil de sfială, bine ar fi să n-avem așteptări prea mari de la semeni…
    Curând se va ajunge și la interzicerea protestelor, adică ai dreptul să te împotrivești doar dacă deții certificatul de vaccinat, ceea ce devine din start o măsură aberantă (ca atâtea altele, de altfel) întrucât cine dispune de pașaport Covid-19 NU are motive să-și exprime dezaprobarea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here