30 septembrie, termenul limită pentru plata celei de-a doua rate a impozitelor locale

0

Data de 30 septembrie este termenul limită pentru plata celei de-a doua rate a impozitelor locale aferente anului 2021. Ca li alte primăriii din județ, Primăria Negrești reamintește contribuabililor că neplata la termen a obligațiilor fiscale aduce majorări de întârziere de 1%. În cazul multor primării din județ, plăți se pot face și online.

„Neplata la termen a obligațiilor fiscale implică majorări de întârziere de 1% din cuantumul obligațiilor fiscale principale neachitate la termen, calculate pentru fiecare lună sau fracțiune de lună, începând cu ziua imediat următoare termenului de scadență și până la data stingerii sumei datorate, inclusiv, conform art. 183 din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală”, se spune într-un anunț al Primăriei Negrești care reamintește contribuabililor că data de 30 septembrie este termnul limită pentru plata celei de-a doua rate a impozitelor locale aferente anului 2021.

.Ca și în cazul multor primării din județ, și negreștenii își pot achita datoriile către primărie și în mediul online.

„O alternativă importantă, în contextul actual, pentru plata impozitelor și taxelor locale, o reprezintă ghiseul.ro. Platforma Ghiseul.ro – Sistemul național Electronic de Plăți online are zero comision pentru contribuabili. Înregistrarea în platformă este sigură și accesibilă atât persoanelor fizice, cât și persoanelor juridice. Cel mai important este că plata prin ghiseul.ro ne scutește de deplasări, de timp pierdut și de prezența în spații aglomerate”, se arată în același anunț.

O altă modalitate de plată, care nu implică deplasarea la sediul primăriei, este viramentul bancar, care se poate face la orice bancă, informațiile necesare în acest caz fiind numele beneficiarului, Codul Unic de Înregistrare și contul bancar al acestuia.

În această perioadă, tot mai mult, administrațiile locale îndeamnă publicul contribuabil să profite de posibilitatea de a-și achita contribuțiile online. „E momentul să profităm de această oportunitate, care ne asigură normalitate, confort și accesabilitate. Alege să plătești impozitele online, în mai puțin de câteva minute, de oriunde!”, este sfatul Primăriei Negrești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here