Eduard Popica, deputat PSD: „Guvernul Câțu îngroapă România”

0

„Coaliția de guvernare, ne-a adus într-o situație nemaîntâlnită din 1990 până în prezent. Suntem la limita sărăciei, iar Guvernul României ne îngroapă pe zi ce trece, tot mai adânc”, scrie deputatul Eduard Popica, anunțând constituirea unei comisii de anchetă care să verifice creșterea prețurilor la energie.

Toți românii se află într-o situație dezastruoasă. Este imaginea pe care o transmite deputatul PSD Eduard Popica înainte de a evidenția ultimele creșteri de prețuri la energie și gaze care au adus multe familii „într-o situație fără precedent”.

„Zilele trecute, am primit o serie de petiții prin care oamenii, disperați, îmi arătau o inștiințare primită de la distribuitorul de gaze naturale, potrivit căreia din luna octombrie prețul la gaze va crește de la 0.13 RON/ KWh la 0,26 RON/ kWh și, mai mult decât atât, de la 1 ianuarie va ajunge aproape 0.29 RON/ kWh”, scrie parlamentarul pe pagina sa de socialziare.

„Asta înseamnă cp, dacă o familie plătea la gaze, iarna, pe un apartament cu 2 camere undeva la 300 RON/lună, începând din luna octombrie va plăti dublu, adică 600 RON/lună, iar de la 1 ianuarie în jur de 650 RON/lună”, scrie Popica.

„Stimați Vasluieni, coaliția de guvernare, ne- a adus într-o situație nemaintâlnită din 1990 până în prezent. Suntem la limita sărăciei, iar Guvernul României ne îngroapă pe zi ce trece, tot mai adânc”, scrie deputatul PSD, anunțând faptul că partidul din care face parte a reușit înființarea unei comisii de anchetă la nivelul Parlamentului care să verifice și să ancheteze creșterea, fără limită, a prețurilor.

„Vom chema la audieri pe ministrul Energiei, Consiliul Concurenţei, ANRE şi Protecţia Consumatorului. Românii trebuie să afle de ce au ajuns să plătească un preţ la energie mai mare decât Germania, Franţa sau Polonia. Liberalizarea prețurilor făcută de guvernarea PNL-USR a dus la dublarea prețurile la energie și a aruncat românii într-o criza fără precedent, criză ce va avea efecte negative majore în familiile fiecăruia dintre noi. Aș vrea să închei prin a asigura toți vasluienii, în pofida ideii pe care au încercat unii să o răspândească în spațiul public, că PSD nu susține sub nicio formă Guvernul Câțu, pentru că măsurile acestei guvernari sunt împotriva bunăstării românilor. Vom folosi toate pârghiile parlamentare pentru ca dictatura PNL-USR să fie înlăturată”. Astfel își încheie mesajul parlamentarul PSD de Vaslui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here