Furtunile din august au cauzat pagube de 44 de milioane de lei

0

58 de locuinţe, 63 de poduri, podeţe şi ravene, peste 24 de kilometri de drumuri judeţene, peste 22 de kilometri de drumuri comunale, 200 de kilometri de străzi şi 170 de hectare de teren agricol, păşuni şi fâneţe au fost afectate de evenimentele metereologice din august, rezultând pagubele totale de aproximativ 44 de milioane de lei.

Instituția Prefectului județului Vaslui a centralizat situațiile primite de la autoritățile publice locale și evaluările efectuate la fașa locului de către specialiști asupra pagubelor produse de furtunile din luna august 2021. A rezultat că au fost afectate de evenimentele metereologice 58 de locuinţe, 63 de poduri, podeţe şi ravene, peste 24 de kilometri de drumuri judeţene, peste 22 de kilometri de drumuri comunale, 200 de kilometri de străzi şi 170 de hectare de teren agricol, păşuni şi fâneţe, pagubele totale fiind estimate la aproximativ 44 de milioane de lei.

„Din valoarea totală, aproximativ 43.000.000 de lei reprezintă pagube produse în infrastructură, iar diferenţa este reprezentată de pagubele produse la terenuri agricole şi locuinţe. Pentru infrastructură, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Vaslui a aprobat în şedinţă extraordinară valoarea despăgubirilor şi a înaintat către Guvernul României proiectul de hotărâre de Guvern. Totodată, Instituţia Prefectului a transmis către Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială listele cu persoanele ale căror locuinţe au fost afectate şi către Direcţia Agricolă situaţia privind terenurile afectate de calamităţi”, a declarat Mircea Gologan, subprefectul judeţului Vaslui.

Prezent în județul Vaslui, marți, secretarul general adjunct al Guvernului, Mircea Abrudean, a precizat în cadrul unei întâlniri cu primarii din judeţ că, imediat după rectificarea bugetară, va fi emisă o hotărâre de Guvern pentru alocarea sumelor necesare pentru acoperirea pagubelor produse de calamităţi din vară.

Astfel, autorităţile judeţene au aprobat, în cadrul şedinţei extraordinare a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, valoarea despăgubirilor pentru pagubele produse în infrastructură de fenomenele meteorologice, în cursul lunii august, fiind înaintat către Guvernul României proiectul de hotărâre în vederea alocării de fonfuri pentru despăgubiri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here