22 de petiții primite de Agenția pentru Protecția Mediului Vaslui de la începutul anului

0

În cele 22 de petiții primite de Agenția pentru Protecția Mediului Vaslui de la începutul anului principalele probleme sesizate de către petenți au fost gestionarea necorespunzătoare a deșeurilor (5), arderea deșeurilor (1), disconfort legat de miros (4), deversarea apelor menajere (4), construirea fără aviz/acord de mediu (3), discomfort legat de zgomot(2) și aplicarea de tratamente fitosanitare pe cale aeriană (1).

În bilanțul activității de relații cu publicul de la începutul acestui an și până pe 1 iunie 2021, la Agenția pentru Protecția Mediului Vaslui a raportat 11 solicitări de informaţii de interes public și/sau de mediu și 22 de petiții din partea vasluienilor.

Principalele domenii de interes ce au vizat solicitările de informații au fost următoarele: acte de reglementare(3), risipă alimentară(2), informații PUG (1), deșeuri (3), valorificare deșeuri textile (1), calitatea aerului (1) și mediu ( 2).

Principalele probleme sesizate de către petenți au fost: gestionarea necorespunzătoare a deșeurilor (5), ardere deșeuri (1), disconfort miros (4), deversare ape menajere (4), construire fără aviz/acord de mediu (3), discomfort zgomot(2), aplicare tratamente fitosanitare pe cale aeriană (1).

Agenția pentru Protecția Mediului Vaslui le reamintește vasluienilor că termenul de soluționare al petițiilor este de 30 de zile de la data înregistrării, iar dacă aspectele sesizate necesită o cercetare mai amănunțită, acest termen se poate prelungi cu cel mult 15 zile.

Petițiile care intră în competenta de soluționare a altor autorități ori instituții publice (primărie, DSP, DSVSA, GNM-CJ Vaslui, etc) se trimit acestora în termen de 5 zile de la înregistrare.

Datele de contact sunt: Agenția pentru Protecția Mediului Vaslui, Str. Călugăreni, nr. 63

fax: 0235/361842, e-mail: office@apmvs.anpm.ro

Formulare cerere de informatii și petiții pot fi găsite pe site-ul instituție: http://www.anpm.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here