Informare meteo: Ploi și vânt în toată țara până mâine la prânz

Meteorologii au emis miercuri o nouă informare meteo de ploi moderate și vânt, valabilă în întreaga țară până joi.

Potrivit ANM, în regiunile estice, sud-estice, precum și în zona Carpaților de Curbură va continua să plouă în general moderat cantitativ și se vor acumula 10-20 l/mp și izolat 25 l/mp.

Vântul va prezenta intensificări temporare în Moldova, Dobrogea și estul Munteniei în general cu viteze de 45-55 km/h și pe alocuri 60-70 km/h.

Informarea este în vigoare de miercuri, de la ora 10.00, până joi, la ora 12.00.

Chiar şi aşa va fi răcoare pentru începul verii şi vom avea de la 13 grade în Moldova şi estul Transilvaniei, până la 24 de grade în vestul Olteniei.

Vremea în fiecare regiune

Începem cu Dobrogea şi Bărăganul. Pe aici rămânem cu atmosferă închisă şi rece. O să mai plouă din când în când, iar vântul mai are unele intensificări, cu viteze mari în zona litoralului. Vor fi cel mult 18 grade prin Bărăgan.

Şi mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei avem vreme tare neplăcută, cer acoperit, ploi frecvente şi vânt intens. Se mai pot strânge 20 de litri de apă pe metru pătrat. Temperaturile cresc uşor faţă de ieri, dar vremea se menţine neobişnuit de rece pentru această perioadă şi maximele se opresc la 15…16 grade.

La fel va fi în jumătatea de nord a Moldovei şi în Bucovina: frig, multe ploi şi un vânt destul de insistent. Temperaturile sunt mai potrivite pentru luna martie, în jur de 13 grade, iar ploile continuă şi după lăsarea nopţii.

În schimb, în nordul Transilvaniei şi în Maramureş, avem o zi ceva mai plăcută, soare cu nori şi condiţii reduse de ploaie. Şi aici o să fie răcoare pentru dată din calendar: pe la amiază se vor atinge doar 17 grade.

În ţinuturile vestice, găsim vreme schimbătoare. Se înnorează din când în când, apar şi câteva ploi de scurtă durată, mai ales în apropierea munţilor, iar temperaturile rămân destul de modeste şi nu trec de 20…21 de grade.

O să mai ploua şi în Transilvania, îndeosebi în zonele de munte, pe unde şi vântul va sufla cu putere. Şi tot la munte, la altitudini mari, mai sunt condiţii de lapoviţă şi ninsoare. Cerul se mai degajează pe timpul nopţii.

În Oltenia găsim vreme destul de bună şi se face mai cald decât ieri. Pe aici se ating cele mai ridicate valori din ţară, în jur de 24 de grade, şi s-ar putea să mai vină o ploaie de scurtă durate, mai ales în zonele înalte.
Se mai încălzeşte şi în ţinuturile sudice, dar temperaturile rămân sub normal. Vremea se mai îmbunează şi aici, însă mai apar ceva înnorări şi ploi pe parcursul zilei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.