ACȚIUNI DESFĂȘURATE DE POLIȚIȘTII VASLUIENI PENTRU SIGURANȚA TRAFICULUI RUTIER

În perioada 24-30 mai 2021, polițiștii rutieri vasluieni, sprijiniți de polițiști din cadrul structurilor de ordine publică, au acționat preventiv-reactiv, pe drumurile publice ale județului Vaslui, în vederea prevenirii activității infracționale, creșterii siguranței traficului rutier și prevenirii producerii accidentelor rutiere.

În cadrul activităților derulate de către cei peste 40 de polițiști rutieri care au primit sprijinul a 95 de colegi din cadrul structurilor de ordine publică, au fost verificate peste 1000 de vehicule, legitimate peste 950 de persoane și testați alcoolscopic peste 450 de conducători auto.

În urma neregulilor constatate, polițiștii au aplicat 829 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 478.500 de lei, iar dintre acestea, 757 au fost aplicate pentru încălcări ale O.U.G. nr. 195/2002 (privind circulația pe drumurile publice). De asemenea, au fost reținute 74 de permise de conducere și retrase 25 certificate de înmatriculare.

Cauzele care au condus la reținerea permiselor de conducere au fost următoarele: depășirea limitei legale de viteză cu peste 50km/h (37), depășirea neregulamentară (17), conducerea sub influența alcoolului (8), neacordare de prioritate (vehicule) (4), neacordare de prioritate (pietoni) (2) și alte abateri (6).

 Cu ocazia derulării acțiunilor, s-a constatat și săvârșirea a 10 infracțiuni la regimul rutier, respectiv”conducerea unui vehicul fără permis de conducere – (5)”,”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe – (4)” și ”refuzul sau sustragerea de la prevlevarea de mostre biologice – (1)”.

Polițiștii vasluieni atrag atenţia asupra importanţei respectării regulilor de circulaţie şi, în special, asupra celor referitoare la conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice :

Nu vă urcaţi la volan dacă aţi consumat băuturi alcoolice!

Consumul de alcool scade capacitatea de reacţie şi de manevrare a autovehiculului, dereglând răspunsul la stimulii optici şi auditivi. De asemenea, alcoolul scade concentrarea, atenţia, reflexele şi viteza de execuţie a mişcărilor.

Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice trebuie să ştie că riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani sau amendă, aceasta fiind pedeapsa prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge. Totodată, pe timpul cercetării, permisul este reţinut, fără drept de circulaţie.

Pentru reducerea gradului de victimizare prin accidente de circulație, polițiștii rutieri le recomandă conducătorilor auto să adopte o conduită preventivă, să respecte cu strictețe regulile de circulație și să circule cu o viteză adaptată în permanență la condițiile de drum.

COMPARTIMENTUL RELAŢII PUBLICE

INSPECTORATUL DE POLIŢIE JUDEȚEAN VASLUI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.