Trei mănăstiri și cinci biserici vor primi ajutoare financiare de 360.000 lei de la Consiliul Județean Vaslui

Trei mănăstiri și cinci biserici din judeţul Vaslui vor primi ajutoare financiare în sumă totală de 360.000 de lei din partea Consiliului Judeţean Vaslui pentru efectuarea unor lucrări de amenajare, întreținere, consolidare sau restaurare.

Consiliul Județean (CJ) Vaslui va acorda ajutoare financiare în sumă totală de 360 de mii de lei pentru trei mănăstiri și cinci biserici din județ, care au nevoie de lucrări de amenajare, întreținere, consolidare sau restaurare.

La baza proiectului de hotărâre discutat în ședința ordinară a CJ Vaslui de marți, 25 mai 2021, stă o solicitare a Episcopiei Huşilor, în calitate de unitate centrală de cult, şi cererile celor opt unităţi de cult care vor beneficia de sprijinul finaciar.
„Este vorba despre unităţi de cult fără venituri sau cu venituri reduse şi care au nevoie de ajutor. Venim astfel în sprijinul acestora în vederea completării fondurilor cu sume destinate efectuării unor lucrări de construcţii sau reparaţii de strictă necesitate, lucrări pe care nu le-ar putea efectua cu contribuţie proprie”, a spus Dumitru Buzatu, preşedintele CJ Vaslui.

Mănăstirea „Nașterea Maicii Domnului”, din comuna Alexandru  Vlahuță, va primi un sprijin financiar în valoare de 50.000 lei pentru continuarea executării finisajelor interioare la biserică.

Mănăstirea Grăjdeni, din comuna Fruntișeni, va beneficia de un sprijin financiar în valoare de 40.000 lei pentru continuarea lucrărilor de remodelare a acoperișului și reconfigurare a turlei bisericii.

Se va aloca Parohiei Sfinții Petru și Pavel, din municipiul Bârlad, un sprijin financiar în valoare de 50.000 lei pentru continuarea lucrărilor de finisaje, dotare și amenajare a bisericii parohiale.

Parohiei Sfântul Dumitru I Huși, din municipiul Huși, îi va fi alocată suma de 50.000 lei pentru continuarea lucrărilor de la centrul pastoral-social al bisericii.

Mănăstirii Pârvești, din comuna Costești, îi va fi distribuită suma de 50.000 lei pentru executarea lucrărilor de conservare-restaurare a iconostasului de la biserica Sfântul Nicolae.

Parohia Târzii, din comuna Oltenești, va primi un sprijin financiar în valoare de 40.000 lei pentru continuarea executării finisajelor interioare și exterioare și a instalației termice la biserică.

Parohiei Viișoara, din municipiul Vaslui, va beneficia de sprijin financiar în valoare de 40.000 lei pentru continuarea lucrărilor de construire a bisericii.

40.000 de lei se alocă Parohiei „Înălțarea Domnului” Huși, din municipiul Huși, sprijin financiar pentru executarea lucrărilor de înlocuire a învelitorii bisericii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.