„AUR te aude”, dar nu te aude prea bine

Ultima venită în scandalul de la Transurb, unde sindicatul se ceartă cu conducerea, inclusiv în instanță, de ani buni, pe salarii, alte drepturi, dar și pe comportamentul șoferilor și conducerii, este deputatul Raisa Enachi, de la AUR. Parlamentarul ia și ea poziție, însă o face în …necunoștință de cauză, considerând Transurb „firma care gestionează transportul local …din județul nostru”, deși este vorba de transportul din municipiul Vaslui, dovedind că nu prea știe încă în ce se bagă.

Cei doi parlamentari pe care AUR i-a câștigat, pe facebook, în județul Vaslui, în urma campaniei electorale de anul trecut, care s-a desfășurat mai mult online decât pe teren, printre oamenii „reali”, au promis că se vor implica în problemele locale, pentru a-și câștiga numele de „parlamentari de Vaslui”. Foarte onorabilă promisiune, bineînțeles.

Senatorul Andrei Busuioc și deputatul Raisa Enachi sunt, ambii, din Republica Moldova și nu au avut până de curând, până să se „trezească” reprezentanți ai poporului vasluian, nicio legătură cu acest județ. Decât probabil, precum alte sute de mii de basarabeni, aceea reședință din documentele de identitate care le permit să obțină cetățenia română și dreptul liber de muncă în Uniunea Europeană. Au fost puși însă pe listele Alianței pentru Unirea Românilor, care a obținut 10% din voturile vasluienilor și astfel au devenit reprezentanți ai vasluienilor în Parlament.

La sfârșitul lunii aprilie 2021, formațiunea lor politică, partidul „radical” al lui George Simion, a început o campanie numită „AUR te aude”, prin care și cei doi parlamentari de la Vaslui și-au deschis cabinete parlamentare în teritoriu și au invitat oamenii să li se adreseze. „Scopul meu principal este de a vă ajuta”, spunea într-un clip postat pe același facebook Raisa Enachi, într-un efort de a se implica în problemele locale.

Prima implicare a și venit, la două săptămâni distanță, odată cu o altă postare a deputatului, legată de situația de la Transurb, regia de transport local din …municipiul Vaslui. Pentru că Transurb este o societatea comercială coordonată de Consiliul Local Vaslui care se ocupă de transportul local din municipiul Vaslui, și nu din „județul nostru”, cum scrie Raisa Enachi. Care dovedește astfel că nu e destul doar să auzi, trebuie să mai știi și despre ce e vorba în propoziție.

„Transurb Vaslui, firma care gestionează transportul local și cel peri-urban din județul nostru, este fieful propriu al managerilor numiți politic”, scrie deputatul AUR în prima tentativă de a ajuta locuitorii din județul în care a fost aleasă parlamentar.

„Degeaba oamenii plătesc biletul călătoriei, degeaba plătesc taxe și impozite, cererile lor legitime de respect față de lege și față de banul public sunt ignorate”, mai scrie deputatul, care prezintă problemele societății, așa cum le-a auzit de curând: „Numirea managerului nu a fost pe bază de concurs, ci pe bază de sinecuri de partid ale PSD. Angajații care prezintă nereguli sunt intimidați și concediați, chiar dacă instanțele le dau dreptate. Clauzele contractelor de muncă nu sunt respectate, salariile se plătesc preferențial, rapoartele de audit sunt ținute secrete”.

Raisa Enachi se jură apoi către vasluieni că va ajunge la capătul problemelor nerezolvate și pentru care soluțiile întârzie să apară de mai mulți ani la Transurb: „Ca altădată răzeșii cu jalba, vom merge de la Consiliul Local la cel Județean, la Prefectură, la Ministerul de resort, până în pânzele albe dacă e nevoie. De ce? Pentru vasluieni, bineînțeles, indiferent cui au ales ei să dea votul”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.