Muzeul Județean: conferința științifică „9 – 10 MAI – ZILE CU MULTIPLE SEMNIFICAȚII ISTORICE”

Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui, alături de Consiliul Județean Vaslui, organizează luni, 10 mai 2021, ora 13:00, conferința științifică „9 – 10 MAI – ZILE CU MULTIPLE SEMNIFICAȚII ISTORICE”.

Evenimentul va avea loc în sala Multimedia a muzeului și va fi transmis online pe pagina de Facebook a instituției.

Zilele de 9 și 10 mai au marcat evoluția istorică a României prin evenimentele importante care au avut loc. Astfel, data de 9 mai 1877 a rămas în istoriografie ca ziua proclamării Independenței de stat a României rostite de Mihail Kogălniceanu în Parlamentul României. Victoria Coaliției Națiunilor Unite în cel de-Al Doilea Război Mondial în anul 1945 împotriva Germaniei naziste și Ziua Europei 9 mai 1950 sunt alte două evenimente majore care au influențat destinul istoric al românilor.

Importantă semnificație istorică are și ziua de 10 mai 1866 care marchează începutul domniei lui Carol I, proclamarea Independenței de stat și încoronarea primului rege al țării.

În cadrul conferinței vor susține comunicări:

– prof. Oltea Rășcanu Gramaticu, președinta Societății de Științe Istorice, Filiala Bârlad – De la extremism la unitate europeană.

– prof. Tiberiu Dogariu, Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu” Vaslui – România de la provincie privilegiată a Imperiului Otoman la Regat.

Organizatori:

– prof.dr. Ramona Maria Mocanu, directorul Muzeului Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui

– dr. Mihai Șelaru, muzeograf, Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui

-Anca Iuliana Iordachi, muzeograf, Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui.

Muzeul Judeţean “Ştefan cel Mare” din Vaslui

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.