ATENȚIE LA FOLOSIREA FOCULUI DESCHIS!


Odată cu începerea lucrărilor agricole, crește și riscul incendiilor de vegetație și al arderilor necontrolate. De la începutul anului, pompierii militari vasluieni au intervenit la 23 de astfel de situații de urgență.

În această dimineață, Secția de pompieri Huși a fost solicitată să intervină la un incendiu izbucnit în județul Iași, la Podolenii de Sus. Când echipajul a ajuns la locul intervenției din comuna Cozmești, incendiul se manifesta violent, generalizat la o anexă ale alocuinței cu rol de adăpost animale.

În urma evenimentului, generat, cel mai probabil, de utilizarea focului deschis în spații deschise fără respectarea normelor de apărare împotriva incendiilor, au ars aproximativ 2 tone furaje, 1 adăpost de păsări și 30 mp acoperiș. Pompierii au reușit să limiteze focul în limitele găsite și să salveze casa de locuit.

La acest efort contracronometru al pompierilor a contribuit încă din prima clipă și un salvator aflat în vecinătatea gospodăriei incendiate. Cu toate că abia ieșise din tura de serviciu, sg. maj. Pricop Marian nu a stat pe gânduri și a lăsat tot ce avea de făcut, pentru a veni în ajutorul vecinului căruia îi ardea gospodăria. Colegii l-au felicitat pentru munca depusă, fapt care a ușurat munca pompierilor, limitând pagubele suferite de proprietar.
Subofițerul are 22 de ani și a absolvit Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă Boldești, fiind repartizat la Secția de Pompieri Huși în anul 2019.

Reamintim vasluienilor faptul că arderea vegetației uscate și a resturilor vegetale este strict interzisă dacă nu se impune ca o măsură de carantină fitosanitară, pentru prevenirea răspândirii unor boli sau dăunători specifici.
Conform prevederilor OUG nr. 195/2005 modificată și aprobată prin Legea nr. 265/2006 privind protecția mediului, deținătorii legali de terenuri „nu ard miriștile, stuful, tufărișurile sau vegetația ierboasă fără acceptul autorității competente pentru protecția mediului și fără informarea în prealabil a serviciilor publice comunitare pentru situații de urgență”.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Podul Înalt” al Județului Vaslui

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.