Deputatul Adrian Solomon condamnă „dereglementarea relațiilor de muncă”: „peste 2,5 milioane de lucrători din România sunt transformați în sclavi”

„Dacă pandemia ne-a făcut munca mai grea, USR-PNL ne-o vor face și mai multă și mai puțin plătită”, spune deputatul PSD Adrian Solomon despre recentele măsuri ale Guvernului care „debirocratizează activitățile din cadrul microîntreprinderilor” eliminând evidența orelor de muncă și specificarea atribuțiilor postului. „Vor deveni sclavi în lege”, spune Solomon despre angajați.

„Dacă pandemia ne-a facut munca mai grea, USR-PNL ne-o vor face și mai multă și mai puțin plătită”, spune deputatul PSD Adrian Solomon, vicepreședinte al Comisiei pentru Muncă și Protecție Socială din Camera Deputaților.

„După 150 de ani de cuceriri pro-lucrători în lupta sindicală avem azi o coaliție a jupânilor care ajunși la guvernare au găsit cheia propășirii neamului nostru: DEREGLEMENTAREA RELAȚIILOR DE MUNCA. Vândută ca un mare ajutor dat micilor antreprenori sufocați (sanchi!) de birocrație si hârțogăraie, OUG ul Ralucăi transformă în sclavi peste 2,5 mil de lucrători din România. Adică acei angajați care oricum erau supra exploatați de micii patroni, care oricum aveau drepturi de sec XIX : lucrau 7/7 și câte 10-12 ore pe zi, plătiți cu salariul minim, fără concedii plătite și fără asigurări medicale plătite la zi, fără posibilitatea de a crește profesional sau de a-și asigura o pensie normala în viitor, vor deveni sclavi în lege”, scrie parlamentarul social-democrat, pe pagina de socializare a Organizației Municipale Bârlad a PSD, pe care o conduce, despre o recentă ordonanță de urgență a Guvernului ce prevede debirocratizarea activității în cadrul microîntreprinderilor cu până la 9 angajați. Astfel, ele vor putea ține evidenţa orelor de muncă prestate zilnic de fiecare salariat în condiţiile stabilite cu aceștia prin acord scris, iar specificarea atribuţiilor postului se va putea face atât verbal, cât și în formă scrisă dacă angajatul solicită acest lucru. De asemenea, IMM-urile nu vor mai fi obligate să întocmească regulamentul intern.

„Toate acestea devin lege odată cu eliminarea fișei postului în care erau detaliate limitele vânzării/cumpărării muncii.

Emițând celebra de-acum propoziție: fișa postului va fi completată VERBAL, Raluca a dărâmat chiar și pe latini care erau convinși că „Verba volant, scripta manent!”…”, scrie Solomon.

Concluziile deputatului PSD sunt clare: „Pentru aceasta și pentru cedarea quasi totala în fața cerințelor patronilor, pentru ignorarea sindicatelor și pentru lipsa dialogului social se impune ca de Ziua Muncii să-i cerem d-nei ministru DEMISIA!”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.