Zi de Florii cu bucurii, pentru copiii din Vutcani

Duminică, 25 aprilie, în ziua de Florii, voluntarii Asociației Empatic Vaslui s-au deplasat în comuna Vutcani, cu daruri oferite grădiniței și copiilor de grădiniță, dar și cu pachete pentru bătrâni și pentru familii cu mai mulți copii. Printre voluntari s-a aflat și Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui, dealtfel unul dintre sponsorii importanți ai întregii acțiuni.

Cei 35 de copii de la Grădinița Vutcani  i-au așteptat cu nerăbdare pe voluntarii Asociației Empatic Vaslui care au oferit fiecărui prichindel câte un pachet cu dulciuri și jucării. Jucării și materiale didactice au fost oferite și grădiniței, astfel încât copiii să se poată juca împreună, atunci când vor reveni în clase.

Reprezentanții Asociației s-au deplasat și la câteva familii cu mai mulți copii cărora, în pragul sărbătorilor pascale, le-au oferit pachete cu alimente de bază, dulciuri, jucării și hăinuțe pentru copii, dar și la câteva persoane în vârstă, cărora au vrut să le facă o bucurie înainte de Paște. Printre acestea, Maria Vicol, de 94 de ani și Mihai Bostan, un bărbat de 73 de ani care, din cauza unei boli cumplite (tetrapareză spastică), stă la  pat  de la vârsta de 28 de ani.

Totodată, pentru familiile din comună aflate în situații mai dificile, au fost donate, urmând a fi distribuite în zilele următoare de către angajații Primăriei Vutcani, 500 de umbrele, 180 perechi espadrile și 15 perechi cizmulițe, 50 sticle biberon, cărți, dar și haine și încălțăminte primite din donații.

” În pragul Sfintelor Sărbători Pascale nu puteam să nu ne gândim și la acei copii pentru care sărbătorile nu vin cu bucuria și emoția pachetelor cu dulciuri și jucării, sau la acele familii nevoiașe, pentru care nu mai există nici măcar micile bucurii ale vieți, iar marile sărbători vin cu griji nenumărate. Sunt foarte mulți oameni săraci în jurul nostru, parcă din ce în ce mai mulți… Dar sunt și oameni care pot și vor să ajute, iar când aceștia își unesc forțele nu poate ieși decât un lucru foarte bun. Asociația Empatic Vaslui a fost și este mereu alături de cei aflați în situații dificile, așa că nu putea să nu le fie alături celor mai puțin norocoși în viață acum, de Sărbătorile Pascale care se  apropie.

Vrem să le mulțumim celor fără de care această acțiune nu ar fi putut avea loc. În primul rând mulțumim domnului Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui, în calitate de sponsor și voluntar, care ne-a asigurat și baza logistică a desfășurării acțiunii noastre. Mulțumim celorlați sponsori  ai acțiunii noastre: SC KEBAP SHOP SRL, SC ART & CRAFT SRL, Tinca Daniela Pracsiu, Angelica Manole, Liliana Sabadac, Ana Maria Obreja, Liliana Florea Talmaciu, Duța Bucuci, Anca Verdeș și tuturor celor care au făcut donații în ultimele luni ale acestui an.

Mulțumim voluntarilor: Gabriela Grigoruță, Ana Maria Obreja, Vlad Ghețu, Alina Vițelaru, Cristina Enache și Beatrice Elena Volocaru.

Nu în ultimul rând, mulțumim Primăriei Vutcani și doamnei primar Silviana Bahrim, care ne-a ajutat în organizarea acestei acțiuni.

 Tuturor, vă dorim sărbători cu liniște și sănătate!”  – Mihaela Zărnescu, președinte al Asociației Empatic Vaslui.

”Cred că este de datoria noastră, a tuturor celor cărora Dumnezeu le-a dăruit ceva mai mult, să îi înțelegem și să îi ajutăm cât putem și pe cei a căror destin nu este dintre cele mai fericite. De ce voluntar? Pentru că este un mod neoficial și cel mai direct mod de a identifica pe cei care au cea mai mare nevoie de ajutor, de a vedea exact care sunt problemele și nevoile lor, care sunt prioritățile. E ușor să vorbești doar teoretic despre îmbunătățirea situației persoanelor vulnerabile, dar metoda cea mai eficientă de a evalua astfel de situații este să te implici direct. De aceea, atât eu personal, cât și Consiliul Județean, sprijinim necondiționat, atât cât se poate, toate acțiunile de voluntariat organizate de asociațiile neguvernamentale” – Dumitru Buzatu, președintele CJ Vaslui

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.