Vasluianul Daniel Olteanu ales președinte al ALDE: „Avem la dispoziție 3 ani plini pentru a întări partidul”

Daniel Olteanu, fost deputat ALDE de Vaslui și președinte al organizației județene, a fost ales, în cadrul congresului național al formațiunii, președinte al ALDE, partid condus până anul trecut de Călin Popescu Tăriceanu. În cadrul discursului ținut în fața delegaților, Olteanu a arătat că ALDE este în fața unui nou început, iar „noul proiect ALDE înseamnă asumarea liberalismului și a valorilor europene”. Olteanu este primul vasluian care ajunge în fruntea unui partid la nivel național.

În fața delegaților la congresul ALDE, Daniel Olteanu a declarat că prioritatea Alianței Liberalilor și Democraților trebuie să fie aceea de a reprezenta vocea puternică și credibilă a românilor dezamăgiți de actuala majoritate parlamentară.

Președintele ales al ALDE a spus că își dorește ca ALDE să promoveze „patriotismul modern, cultivat de românii care cred în valorile morale și spirituale românești”.

„Noul proiect ALDE trebuie să reunească toate vocile românilor care cer competență și coerență în actul guvernării. Avem azi în Parlament o putere legitimată de 33% dintre români. Cine îi apără pe restul de 67%? Cine le apără lor drepturile? ALDE va trebui să contribuie la așezarea lucrurilor pe un făgaș normal”, a spus Daniel Olteanu, care a mai arătat că își dorește ca, în urma congresului ALDE, să se decidă „ce rol ne asumăm în a fi acea voce puternică, lucidă și coerentă pentru cei pe care actualul Parlament nu îi reprezintă”.

Noul președinte vasluian al ALDE și-a asumat 3 obiective majore:

1) din 2024 ALDE să aibă reprezentanți în Parlamentul European, deoarece românii trebuie să se facă auziți, văzuți și înțeleși la Bruxelles;

2) triplarea numărului de aleși locali; el a spus că își dorește ca ALDE să vină cu proiecte mature, responsabile, cu lideri serioși, de încredere, alături de care România să crească;

3) reprezentarea ALDE în Parlamentul României.

„Sunt 3 obiective de la care nu dau înapoi. Cred că suntem cu toții de acord că, începând de azi, putem să creștem”, a spus Daniel Olteanu.

În finalul discursului său, noul președinte al ALDE a spus că „plecăm la drum cu o zestre importantă: peste 1.000 de aleși locali. Avem la dispoziție 3 ani plini, care vor confirma și întări premisele de la care pornim în acest nou proiect politic”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.