Centrul Militar Județean Vaslui va fi reabilitat

Joi, 25 februarie 2021, începând cu ora 11.00, consilierii județeni vasluieni s-au întrunit într-o nouă ședință ordinară. Ședința s-a desfășura prin mijloace electronice, în sistem videoconferință, iar consilierii județeni au decis asupra a 16 proiecte de hotărâre.
Aleșii județeni vasluieni au votat documentația tehnico-economică și a indicatorilor tehnico-economici aferenți obiectivului de investiție „Elaborare documentație tehnico -economică pentru stoparea degradărilor la clădirea Centrului Militar Județean Vaslui (CMJ)”.

Potrivit referatului de aprobare, Consiliul Județean Vaslui deține dreptul de administrare asupra imobilului Centrul Militar Județean Vaslui și are calitatea de autoritate contractantă în realizarea obiectivului de investiții „Elaborare documentație tehnico-economică pentru stoparea degradărilor la clădirea Centrului Militar Județean Vaslui (CMJ)”.

Casa Popescu, azi Centrul Militar Vaslui este inclusă pe Lista monumentelor istorice și se află într-o stare avansată de degradare. Clădirea datează din anul 1891 și este inclusă pe Lista monumentelor istorice din judeţul Vaslui. În prezent, imobilul se află într-o stare avansată de degradare, din cauza preluării necorespunzătoare a apei meteorice, a infiltrațiilor din acoperiș și fațade, a lipsei trotuarelor și a lucrărilor de sistematizare a incintei care să îndepărteze apa de clădire.

Tencuiala de pe fațada nordică este deteriorată în mare parte datorită modului defectuos de scurgere a apei și a multitudinii de fire montate pe suprafața clădirii. De asemenea, tâmplăria exterioară este deteriorată și este necesară înlocuirea acesteia. Pe durata de viață a clădirii nu au existat intervenții de reabilitare care să stopeze degradarea imobilului.

„Având în vedere starea fizică actuală, în vederea punerii în siguranță a clădirii, a utilizatorilor acesteia și pentru îndeplinirea cerinţelor constructive și arhitecturale conform legislației în vigoare, se impunea, ca măsură imediată, realizarea unei documentații tehnico-economice pentru stoparea degradărilor”, se arată în raportul de aprobare.

Finanţarea investiţiei se va face din bugetul local al Județului Vaslui, valoarea totală fiind de 2.775.774,56 lei, inclusiv TVA. Durata de realizare a investiției este de 18 luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.