Deputatul Mihai Botez i-a pus gând rău „Sfântului Acasă” de la Coroiești

În urmă cu aproape un an, Recorder făcea vâlvă cu „Școala offline în țara offline”, un material de presă despre teleșcoala în condițiile mizerabile din unele sate. Cazul comunei Coroiești era prezentat ca emblematic: lipsa semnalului de telefonie mobilă era văzută ca o normalitate, primarul comunei declarând că acolo funcționează doar „Sfântul Acasă”. De atunci și până acum Coroieștiul a rămas în continuare offline. Deputatul USR PLUS Mihai Botez pare decis să rezolve situația din comună inițiind demersuri în acest sens. 

În comuna Coroiești, pentru aproape 2.000 de persoane, semnalul de telefonie este un lux. Primarul Cristian Lungu declara pentru Recorder în legătură cu teleșcoala că „toată lumea stă acasă, relaxată, primesc salariile şi zic c-au făcut lecţii. La noi, la Coroieşti, sunt zone în care oamenii n-au nici semnal, da’mite telefon şi internet. Şi atunci, singurul mod prin care poţi ţine legătura cu elevii e să baţi la pas comuna sau să vorbeşti cu asistentul social, care oricum e în fiecare zi pe teren. Astea sunt poveşti de dat la televizor. La noi funcţionează ”Sfântul Acasă” şi restul să se descurce. Singurul pe care l-am mai văzut e directorul şcolii”. Offline-ul funcționează cu succes și în prezent la Coroiești.

Singurul care încearcă să facă pași concreți în rezolvarea situației este deputatul USR PLUS Mihai Botez. În urmă cu două zile, parlamentarul a adresat în scris o întrebare lui Vlad Stoica, președintele Autorității Naționale pentru Administrație și Reglementare în Comunicații, în care cere lămuriri cu privire la situația dezastruoasă în comunicații din comuna Coroiești.

„Prezenta întrebare face referire la absența semnalului pentru telefonie mobilă în comuna Coroiești, situată în județul Vaslui. Desi am observant că site-ul aisemnal.ro, pus la dispoziție de ANCOM, indică faptul că există semnal pentru mai multe rețele de telefonie din zonă, un fapt pe care l-am constatat pe propria piele este că acest lucru nu este adevărat sau că semnalul este foarte slab. În aceste condiții, vă puteți imagina faptul că nu există conexiune nici la internet care să se ridice la un minim standard de calitate.

În fapt, absența telefoniei mobile împiedică sau îngreunează comunicațiile cu exteriorul și împiedică o minimă dezvoltare a comunei.

Date fiind informațiile prezentate mai sus, vă rog să-mi transmiteți următoarele:

1. Din datele aflate la dispoziția dumneavoastră, care este starea rețelei de telefonie din zona comunei Coroiești, județul Vaslui?

2. Care sunt acțiunile pe care urmează să le implementați pentru remedierea situației și îmbunătățirea rețelei de telefonie/internet din zonă?”, scrie deputatul Mihai Botez în adresa respectivă, postată pe site-ul Camerei Deputaților.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.