DIICOT Vaslui a participat la o operațiune de destructurare a unei rețele de trafic de droguri în Iași

La data de 04.02.2021, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Iaşi şi Biroul Teritorial Vaslui au dispus reţinerea pe o perioadă de 24 de ore a unui număr de trei inculpaţi şi măsura controlului judiciar faţă de alţi doi inculpaţi pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri risc şi de mare risc.

În cauză s-a reţinut faptul că, în mod repetat şi în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, inculpaţii au achiziţionat cantităţi importante de droguri de risc şi mare risc, pe care le-au comercializat pe piaţa ilicită din municipiul Iaşi şi la petrecerile cu profil tehno, obţinând astfel importante beneficii materiale.

Pe parcursul cercetărilor, o parte dintre inculpaţi au fost prinşi în flagrant în timp ce încercau să comercializeze diferite cantităţi de droguri.

La data de 03.02.2021 şi 04.02.2021, procurorii DIICOT – ST Iaşi şi BT Vaslui împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi au efectuat un număr de 3 percheziţii domiciliare, pe raza judeţului Iaşi, în urma cărora au fost identificate şi ridicate, în vederea continuării cercetărilor, droguri de risc (cannabis), droguri de mare risc (MDMA comprimate, amfetamină, ketamină), bani susceptibili a proveni din traficul de droguri, precum şi alte bunuri.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Iaşi, precum şi al jandarmilor in cadrul I.J.J. Iaşi.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.