Direcţia pentru Agricultură Judeţeană Vaslui a organizat cursuri de formare profesionă pentru meseriile de lucrător în cultura plantelor, lucrător în creşterea animalelor, apicultor, legumicultor, pomicultor și tractorist agricol

Conform legislaţiei în vigoare, Direcţia pentru Agricultură Judeţeană Vaslui este autorizată, de către Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Vaslui, să organizeze cursuri de formare profesională pentru meseriile: Lucrător în cultura plantelor, Lucrător în creșterea animalelor, Apicultor, Legumicultor, Pomicultor și Tractorist agricol.

Ȋntrucât tematica abordată în cadrul cursurilor vizează atât instruirea teoretică, cât şi cea practică (desfaşurată în fermele vegetale, pomicole și zootehnice, de pe raza judeţului Vaslui), precizăm faptul că, la finalizarea cursurilor absolvenţii obţin un Certificat de calificare profesională necesar pentru ȋntocmirea Proiectelor de accesare a fondurilor europene – prin măsurile de susţinere financiară din Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014-2020, dar şi util ȋn desfăşurarea activităţilor ȋn domeniul ales.

Ȋn acest context, în anul 2020, un număr de 119 cursanți au absolvit cursurile de calificare a producătorilor agricoli, astfel: Apicultor 43 absolvenți, Legumicultor 12, Tractorist 26, Lucrător în cultura plantelor 22, Lucrător în creșterea animalelor 16, iar pentru cursurile de instruire aferente PNDR 2014-2020 au participat un număr de 10 beneficiari, respectiv pentru Măsura 10 – Agro-mediu și clima (3), Măsura 11- Agricultura ecologică (4) și Submăsura 6.1 (3).

De asemenea, pȃnă la această dată, la sediul Direcţiei pentru Agricultură Județeană Vaslui, prin Compartimentul de formare profesională, promovare şi elaborare proiecte, au absolvit un număr de 43 solicitanţi, după cum urmează: 13 persoane pentru cursul Lucrător în cultura plantelor, 7 pentru cursul Lucrător în creşterea animalelor şi 13 pentru cursul Apicultor.

Ȋn ceea ce priveşte înscrierea la Cursurile de formare profesională (nivelul II – 360 ore), acestea au un cost de 400 lei / curs, potrivit OMADR nr. 43/2017, se desfășoară pe o perioadă de  3 luni – în baza unui contract încheiat între instituţie şi solicitant, iar activităţile teoretice de instruire şi formare profesională au loc la sediul instituţiei noastre, situat în strada Eternităţii,  nr. 1, Vaslui.

Director Executiv

Gigel CRUDU

Ȋntocmit, Cristina IONESCU

MINISTERUL AGRICULTURII  SI DEZVOLTĂRII RURALE

Direcţia pentru Agricultură Judeţeană Vaslui

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.