CL multe din Primăria Vaslui pentru 2021

Iar patru ore de popcorn cu ochii pe videoconferința ședinței de Consiliul Local de astăzi, unde cele 12 puncte de pe ordinea de zi și nevalidarea (încă) a celor doi viceprimari de dreapta, Lucian Braniște(PNL) și Cătălin Mândru(USR PLUS) ne promit o zi mohorâtă sub umbrela găurită a social-democrației.

Totuși, ne-am mai înseninat citind lista cu proiectele ordinii de zi. Are putătoarea de cuvânt a Primăriei Vaslui, Geanina Tofan (Săru’ mâna!), un stil thriller de a anunța proiectele pe site de-ți stă inima în loc. N-ai cum să nu dai click. Spre exemplu, fiți atent la asta: „HCL 2021 IMT 12 tone”. Vă dați seama la ce ne-am gândit imediat: ajutoare la Vaslui! Iar zahăr, ulei, orez, Uniunea Europeană, îmbulzeală, poze, poliție, circ, treabă pentru noi grupa mare. Da de unde… e vorba despre indexarea impozitului cu rata de schimb a monenei euro pentru vehiculele de marfă cu masa mai mare sau egală de 12 tone.

Sau „HCL anulare majorări 2021”. Nu se mai majorează taxele și impozile locale cu rata inflației?! Ei aș, e vorba depre  faptul că „debitorii persoane juridice, persoane fizice, indiferent de forma de proprietate, sau asocieri şi alte entități fără personalitate juridică, persoane fizice care desfăşoară activităţi economice în mod independent sau exercită profesii libere, care au obligaţiile bugetare principale restante la data de 31 martie 2020, pot beneficia de anularea unor obligaţii accesorii aferente creanțelor bugetare datorate bugetului local”.

Misterioasa „Modificare HCL nr. 4” e un calup de patru documente al căror titluri promit neapărat o știre superdrăguță despre modificările salariale din Primăria Vaslui. Da de unde… se modifică salariul de bază al meseriei de muncitor, treapta a doua.

Deci, per ansamblu, e amuzant să aștepți tot timpul să iasă din joben un iepuraș, dar să ai parte de o macara. Totuși, la ședința de la ora 14.00 vor fi discutate și probleme serioase, care sperăm că ne vor aduce o ceartă spumoasă între consilierii locali, cum ar fi cea de numire a repezentanților la societățile unde Consiliul Local este acționar: Goscom, Transurb, Gaz Est, Aquavas, Centrul de afaceri. Și anul trecut s-au măcelărit între ei, așa că sperăm la mult sânge și în 2021. Mandatele de reprezentanți în cadrul acestor societăți au prevăzute chiar și atribuții pentru consilierii locali respectivi, adică nu chiar stau aiurea și primesc „părale”, cum, de altfel, suntem de părere că se întâmplă. I-auziți ce ar trebui să facă cel numit la o astfel de societate: „Mandatarul, în exercitarea atribuțiilor ce îi revin, conform legislației în vigoare, are obligația ca, ori de câte ori constată situații de natură să prejudicieze activitatea economico-financiară a societății, să anunțe și să propună Consiliului local, modul de rezolvare a acestora într-un termen stabilit. Semestrial, va prezenta Consiliului local o informare privind activitatea prestată de Consiliul de administrație. Mandatarul se obligă să îndeplinească mandatul primit pe toată durata contractului și răspunde față de Consiliul local pentru neaducerea la îndeplinire a prevederilor”, se arată în proiectul de hotărâre.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.