File de Roman PNL și Plăcinta PSD

Nebunie maximă printre politicienii de stânga la nivel național și local cu privire la schimbările ”operate” de inspectorii școlari generali la nivelul conducerii școlilor și liceelor din țară. Președintele social-democrat Maricel Ciolacul a găsit postarea neinspirată a primarului PNL din Iana, care își lăuda noul director cu sentimente liberale, și a trântit-o în iureșul criticilor PSD.  La noi, cea care se află între ciocan și nicovală este șefa Inspectoratului Școlar Județean, Loredana Roman, care a urmat și ea schema schimbărilor ”propusă” de guvernanți în speranța că va rămâne neclintită pe post.

Nasol moment pentru dumneaei. Zvonuri destul de insistente spun că postul de inspector general este sortit Bârladului, culmea, tot unei educatoare. Însă Loredana Roman va juca până în ultima zi. Din partea noastră, nota 10 pentru nervii de oțel pe care i-a avut zilele acestea, fiind supusă diverselor presiuni politice.

Dar care guvernare nu a făcut schimbări la nivelul școlilor și liceelor? PDL-ul nu a făcut? PSD-ul nu? USL-ul, de asemenea. Aceste schimbări sunt inerente politicii mioritice și, să vă spunem drept, directorii de școli din județ știu că după alegeri pot fi schimbați în orice moment din funcție. De aceea vociferările sunt lacrimi de corcodil și mulți dintre ei s-ar mira făcându-și cruci peste cruci dacă ar râmâne totuși în funcție.

Problema nu este la ISJ Vaslui, ci în legislația în metru antic care oferă posibilitatea celor aflați la putere să facă ce vor în instituțiile statului atunci când se văd cu sacii în căruță. Și ne ducem cu gândul, pentru a exemplifica, la schimbările din școli făcute de PSD în 2012 prin fax de către Gabriela Plăcintă, cea lăudată anul trecut că a avut rezultate fantastice, că a fost providențială pentru învățământul vasluian, că hărnicia a dat-o pe-afară. Baloane de săpun ale unei prese triste, care a aranjat nu numai plăcintele, ci a periat și jucătorii de bowling ori ”administratori” de treburi publice care nu pot umple o simplă mapă de serviciu cu hârtiile lucrate de ei într-un an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.