Consilierul Sorin Radu atrage atenția privind derapajele politice din Consiliul Local Vaslui

Printr-o postare cu cap și coadă făcută pe rețelele de socializare, fostul viceprimar al municipiului Vaslui, actual consilier local ales din partea ALDE (formațiune care între timp a fuzionat cu Pro România), Sorin Radu, trage un semnal de alarmă asupra luptelor politice interne din Consiliul Local Vaslui și a problemelor stringente ale municipiului.

Ore întregi au durat discuțiile în ultima ședință de Consiliul Local (CL) Vaslui pe tema managementului societăților din sectorul utilităților și a transportului local. Mai cu seamă „mangementul defectuos” al SC Transurb, societatea locală de transport, a captat atenția și nervii consilierilor locali vasluieni, care au făcut multă politică și puțină treabă bună. S-au blocat salariile angajaților, s-a cerut demisia conducerii, s-au aprobat granturi de investiții și decontarea abonamentelor elevilor. Un talmeș-balmeș care nu va rămâne așa. Vor mai fi discuții aprinse pe tema Transurb și Aquavas mulți ani în CL până ce salariile angajaților din societățile în care municipalitatea este acționar vor fi decente, până ce pierderile de apă potabilă nu vor mai provoca leșinurile consumatorilor la vederea facturii, iar sistemul de transport va fi modernizat cu ticketing și multe altele, ca să nu mai auzim casierele de pe autobuze strigând cu gura până la urechi după noi.

Cu toate acestea, există în CL Vaslui și „alte voci, alte încăperi” – după titlul celebrului roman. Una dintre ele este singurul consilier local pe care ALDE (formațiune care între timp a fuzionat cu Pro România) îl are în CL Vaslui, fostul viceprimar Sorin Radu, care, câteodată, joacă rolul bătrânului Nestor. Păcat că „războinicii și elenele” nu-l prea ascultă decât arareori. Vineri, Sorin Radu a avut o interesantă postare pe rețelele de socializare privind situația Transurb, care scoate în evidență luptele interne din forul decizional al municipiului și problemele stringente ale orașului.

Iată postarea:

„Nu m-a înșelat intuiția când am spus că noul Consiliu Local Vaslui va fi un câmp de bătălie. Din păcate, un câmp de bătălie al orgoliilor politice, care nu țin cont absolut deloc de nevoile cetățenilor.

Voi exemplifica: pentru a-și arăta mușchii, consilierii PNL – USR PLUS, care formează majoritatea în CL, s-au opus din capul locului, fără argumente și fără o minimă analiză prealabilă, celor 3 proiecte de hotărâre care vizau SC Transurb SA, operatorul de transport public local în municipiul Vaslui, cerând, totodată, depunerea mandatului actualei conduceri a societății. De ce? Pentru că ”așa au citit în presă”!!! Trag concluzia că aleșii PNL și USR PLUS au încredere oarbă în presă (bravo lor!) și de acolo își iau lumina. Dar să se informeze asupra problemelor – multe! – de la Transurb, pe care eu le-am adresat în repetate rânduri, cu referire inclusiv la managementul defectuos… ioc!

Stimați colegi, nu puteți, în baza unei sumare ”reviste a presei” să luați decizii, negândite, nemotivate, unele de-a dreptul absurde, decizii care afectează mii de cetățeni ai municipiului Vaslui. Am spus în repetate rânduri: Transurb are o problemă reală la nivelul managementului. Rezolvați-o, stimați colegi, dar nu blocați demersurile privind creșterile salariale ale angajaților societății de transport public în comun, oameni care, de ani de zile, muncesc pe salariul minim pe economie!

Încordați-vă mușchii, arătați-le tuturor ”cine e șeful” în CL, dar permiteți Transurb să motiveze financiar personalul astfel încât serviciile oferite să fie la standardele cerute iar posibilele accidente – de care ați amintit în aceeași ”revistă a presei” – să nu se producă niciodată!

P.S.: Mă bucur că, în al 12-lea ceas, consilierii PNL – USR PLUS și-au dat seama că au greșit și au aprobat decontarea sută la sută a abonamentelor elevilor și participarea SC Transurb SA la proiectul care vizează achiziționarea a două noi mijloace de transport în comun. Inutil să mai precizez că, inițial, consilierii PNL – USR PLUS declaraseră că le vor respinge…”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.