Deputatul Daniel OLTEANU: «Cea mai clară dovadă a modului în care statul român orbecăie în căutarea Coronavirusului: nimeni nu știe, la 10 luni de la declanșarea epidemiei, numărul testelor efectuate pe județe!»

Peste 10.000 morți și 500.000 infectări în curând din cauza Covid-19 sunt o TRAGEDIE ale cărei explicații nu țin de „ghinion”.

La 10 luni de la depistarea noului Coronavirus în România, statul român NU ȘTIE câte teste au fost efectuate în fiecare județ!

  1. Se confirmă, astfel, cea mai neagră bănuială: unele județe testează puțin spre deloc, și raportează, în consecință, mai puține infectări!
  2. Este răspunsul pe care l-am primit din partea Institutului Național de Sănătate Publică: „la nivel central, nu există datele privind numărul testelor efectuate, defalcat pe județe”!!!

Am informații foarte sigure că județe cu număr de locuitori apropiat testează absolut diferit: de la 300 teste / zi la 1000 teste / zi. Bineînțeles, județele care testează mai puțin, au mult mai puțini infectați! De asta, un județ are 3-500 rezultate pozitive pe zi, iar altul sub 100!

Din punctul meu de vedere, vorbim de O STRATEGIE A GUVERNULUI DE A ASCUNDE REALITATEA.

Mi-e aproape imposibil să cred că responsabilii din Ministerul Sănătății sunt atât de incompetenți și inconștienți, încât să nu știe, după 10 luni (!!!) de pandemie, numărul testelor efectuate pe județe!

Cum poți trage concluzii corecte dacă un județ testează triplu față de altul la aceeași populație?

Cum poți trage concluzii corecte când un județ testează ZERO oameni într-o zi? (da, există și așa ceva!)

Solicit, de urgență, Ministerului Sănătății să-și facă ordine și să comunice în cel mai scurt timp numărul de teste efectuate pe județe de la începutul pandemiei, precum și, din acest moment, numărul zilnic de teste efectuate pe județe!

Solicit Grupului de Comunicare Strategică să transmită zilnic, pentru fiecare zi și pe date ponderate de la debutul noului Coronavirus în România, numărul de teste, infectări și decese / locuitori pentru fiecare județ! Doar așa vom avea imaginea reală a situației.

Nu mai ascundeți datele, nu mai ascundeți gunoiul sub preș, pentru ca șefii voștri politici să facă alegeri cu prețul vieții oamenilor!

Daniel OLTEANU,

Deputat de Vaslui

Material realizat la comanda Partidului PRO România Vaslui, cod mandatar financiar 11200008

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.