Defazate, licitațiile la Vaslui stau la coadă, fără cap

Știți cum se poate demonstra că într-un anume loc nimic nu se prea face cu cap? Deschizi Sistemul electronic de achiziții publice (SEAP) și arunci o privire scurtă la județul Vaslui. E plin de anunțuri de licitații pentru niște treburi care trebuiau demult făcute, pentru că, nu-i așa?, iarna nu-i ca vara. Ei, la noi se consideră că iarna e ca vara.

Spre exemplu, marea firmă de suflet a Consiliului Județean Vaslui, SC Drumuri și Poduri – firmă nederanjată nici de presă, nici de politicieni, nici chiar de procurori, chiar și atunci când îi mai apar bubițe de la toxiinfecțiile finaciare un pic nașpa – și-a dat seama că a venit iarna și nu are încărcătoare cu benă, alea cu care dezăpezește drumurile județului. Adică are, dar s-au stricat demult, din timpul verii, dar cine să se preocupe vara de probleme din iarnă? La începutul acestei săptămâni a lansat documentația pentru licitație, dar un pic „cu paravan”, pentru leneșii care nu citesc până la sfârșit. Astfel, în documentație se spune că utilajele respective ar fi necesare pentru diferitele activități din depozitul propriu și, în subsidiar, „se va asigura intervenția urgentă în cazul calamităților naturale inclusiv a combaterii poleiului și deszăpezirea drumurilor județene de pe raza județului Vaslui în perioada de iarnă”, cum se arată în descrierea achiziției. Valoarea estimată: 360.000 lei.

Tot cam pe aici se situează și licitația de la Solești. Primărița Mona Bujor și-a zis, în pragul iernii, că n-ar fi rău să-și doteze serviciul public de gospodărire comunală chiar cu utilajele pe care un serviciu de gospodările comunală ar trebui să le aibă și nu le are, adică cu „tractor, remorcă, lamă de deszăpezit și distribuitor antiderapant”, după cum se explică în descrierea achiziției. Oricum, îi dăm o bilă albă primăriței pentru faptul că a încercat și în luna octombrie licitația, dar a fost anulată pe motive tehnice. Valoare estimată: 179.204 lei.

O altă treabă „gospodărească” o face și primarul Ivăneștiului, Vasile Novac, care vrea să-i râdă în nas scenariului roșu din învățământ și să achiziționeze chiar în această perioadă un microbuz nou pentru transportul elevilor la unitățile de învățământ de pe raza comunei. Licitația a fost introdusă în SEAP tot în această săptămâna și are o valoare de 230.000 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.