Consiliul Local Vaslui, între carte și cară-te!

Excluderea avocatului Ioan Mancaș, consilier local PSD și singura persoană cu studii juridice, din Comisia juridică a Consiliului Local Vaslui a născut nervi mulți în mai toată pesedimea vasluiană. Unii dintre cei mari au arătat chiar cu degetul spre instanțele de contencios administrativ, pe modelul acțiunii consilierilor județeni liberali, dar până la urmă s-au lăsat păgubași, pentru că există alte mize, mai mari, care necesită lupte politice. Dar nervii și strânsul din măsele au rămas…

Spre exemplu, încercați, printr-un puternic efort de imaginație, să vi-l imaginați  nervos pe Daniel Neacșu, fostul viceprimar PSD, acum consilier local, prototipul calmului în viața politică a municipiului. Dar nu enervarea aia obosită pe care o ai când îl vezi pe Lili Trifu seara la tv, ci aia telurică a lui Cătălin Bârleanu, de la Goscom, când își pune zece țigări în gură și urlă kaghebistic la toți angajații. Vă spunem, nu puteți!

Ei, se pare că s-a întâmplat imediat după ședința de Consiliu Local, când pesediștii au trebui să cunoască gustul înfrângerii în fața useriștilor și peneliștilor, Neacșu trântind uși prin primărie și vociferând pe holuri.

În fapt, singurul jurist pe care îl avea comisia juridică, Ioan Mancaș, consilier local PSD, a fost exclus din comisie, prin vot, pentru a-i face loc lui Sorin Radu, singurul consilier ALDE. Democratic, spun toți, neinspirat și ticălos, spun consilierii PSD. La ședință, într-o primă fază, aceștia au propus-o pentru eliminare pe Mihaela Bohotineanu (USR PLUS), motivând că, pe baza algoritmului politic de la alegeri, partidele de dreapta ar trebui să cedeze un loc în comisie. Nici vorbă, USR și PNL propunându-l imediat pentru excludere pe Ioan Mancaș, avocat de profesie. Având majoritate, dreapta a câștigat iar comisia juridică se prezintă acum astfel: Florin Cricler (președinte), Maria Clătinici (secretar), Mihaela Bohotineanu, Dragoș Chirica, Sorin Radu, Corneliu Adumitroaie, Cezar Bahrim, Alexandru Andrei și Sorin Cârlan.

Ioan Mancaș: Credeam că există lucruri mai importante în viață”

„Eu înțeleg lupta politică, dar să lăsăm comisia juridică fără juriști?! Nu am niciun regret pentru faptul că nu mai fac parte din comisie, cea mai mare dezamăgire este lipsa de reacție a domnilor Valentin Dragomir și Lucian Braniște… Știu ei de ce… Credeam că există lucruri mai importante în viață, dar se pare că politica le murdărește pe toate. Ca să nu mai vorbim de jurământul depus de ei acum câteva zile, că facem toți ce ne stă în putință pentru comunitate”, ne-a declarat Ioan Mancaș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.