Buzatu spune că și-ar dona indemnizațiile, dacă așa s-ar plăti salariile din sistemul de asistență socială

O să vă spunem în continuarele incredibilele și extraordinarele declarații ale președintelui Consiliului Județean (CJ) Vaslui Dumitru Buzatu referitoare la ministrul Muncii, Violeta Alexandru și cele despre Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor, dar mai ales cea despre propriii angajați. Incredibile, pe naiba, dar trebuie să mai facem senzație și noi, măcar din când în când, precum politicienii români de prin alte părți și presa care se grăbește să-i citeze. Trebuie spus că declarațiile lui Dumitru Buzatu s-au cățărat ușurel pe pereții unui post de televiziune local, la începutul acestei săptămâni, au făcut ochi în direct scuipând indignare, pentru ca să se năpustească apoi, ca un urlet de dinozaur care fuge din calea lavei extinctoare, sub forma unor flăcări roșii asupra celor din ședința ordinară de ieri de la CJ.

„Un ministru, o doamnă, dacă pot să spun așa(…) o celebritate în sensul negativ”,  s-a exprimat Dumitru Buzatu cu referire la Violeta Alexandru, comentând în emisiune recentele declarații ale ministrului, cum că președinții de consilii județene ar trebui să-și ridice salariile numai după ce au asigurat salariile celor din asistența socială.  Președintele Buzatu a mai afirmat că el își va dona salariul pe patru ani, dacă îi va dovedi cineva cum că astfel va fi rezolvată problema salariilor în asistența socială din județul Vaslui. În ședința Consiliului Județean de ieri, Dumitru Buzatu a marșat mai mult pe această temă: „Eu declar că sunt dispus să nu iau salariu timp de patru ani dacă doamna ministru care a făcut această afirmație poate să demonstreze că cu acei bani putem plăti salariile din sistemul asistenței sociale pe care le avem la această dată în plată. Nici dacă am sista salariile întregului aparat al Consiliului Județean și tot nu am putea acoperi salariile timp de două luni, deoarece este vorba de câteva mii de oameni care au copii în plasament, dar și alte probleme”.

În aceeași ședință, președintele CJ Vaslui s-a legat și de Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor, al cărui proiect de restructurare administrativă a instituției pe care o conduce ar trimite în curând, acasă 77 de angajați. „În cadrul aparatului de specialitate al Consiliului Judetean Vaslui sunt 112 angajați, deși numărul maxim de posturi este de 178. Nu intenționez să reduc cu niciunul posturile ocupate de angajații de aici. Aveți cuvântul meu! De asemenea, resping toate acele baliverne produse în ziare de către domnul Ilie Bolojan, cum că, a doua zi după instalarea sa, va reduce la jumătate numărul salariaților Consiliului Județean. Cum va face domnia sa? Din doi în doi? Are vreo posibilitate discreționară de a selecta salariații care să fie dați afară și care să rămână la lucru? Nu este posibil, în momentul acesta, potrivit legislației române, să concediezi un număr atât de mare de persoane fără ca să îndeplinești toate procedurile anterioare concedierii, fără să ai ceva planuri, să ai asigurate salariile compensatorii? Am fost iritat când am văzut chestiunea aceasta și consider că ea este, de fapt, o manevră manipulatorie care devoalează, într-o măsură mai mică, intenția guvernanților de a produce o legislație în materie de concediere a personalului angajat în instituțiile publice și în structurile administrației publice locale. Nu pot să-mi explic cum o persoană se poate pronunța cu atâta fermitate referitor la soarta unor oameni. Vă spun drept, există angajați ai Consiliului Județean Vaslui pe care eu nu-i cunosc, nu i-am văzut niciodată în întreaga mea activitate, care e destul de îndelungată. Cum aș putea spune eu oamenilor aceștia, pe care nu-i cunosc, că mâine îi vom concedia pentru că așa vrem noi!”, a spus Dumitru Buzatu.

Ei, tocmai asta este o declarație incredibilă și extraordinară: în 20 de ani, de când a fost pe rând vicepreședinte și președinte al Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu nu a reușit să-și cunoască cei 112 salariați din subordine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.