FESTIVALUL-CONCURS „DATINI ȘI OBICEIURI DE IARNĂ”. Ediția a II-a

Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui, alături de Consiliul Județean Vaslui, organizează Ediția a II-a a manifestării cultural-artistice Festivalul-concurs „Datini și obiceiuri de iarnă” – ce se adresează celor de vârstă școlară.

Având în vedere Ordonanțele și Prevederile guvernamentale legate de distanțarea socială datorată situației răspândirii infecției cu noul tip de coronavirus COVID19, Festivalul „Datini și obiceiuri de iarnă” și premierea câștigătorilor vor fi transmise ONLINE pe pagina de Facebook a Muzeului Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui, în data de 18 decembrie 2020, începând cu ora 10:00.

Înscrierea participanților va avea loc în perioada 23 noiembrie–4 decembrie 2020, la secretariatul instituției noastre, prin predarea unui CD ce conține un clip video cu programul artistic propus sau prin expedierea acestuia prin poștă, menționând pe o fișă de înscriere datele de contact și programul propus.

Acest Festival de datini și obiceiuri se adresează elevilor și promovează valorile tradiționale locale cu privire la sărbătorile de iarnă. Organizând acest festival, Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui încurajează cunoașterea și practicarea obiceiurilor populare specifice zonei, la nivelul vârstei școlare. Prin participarea la acest festival, urmărim să dezvoltăm aptitudinile artistice ale elevilor, dar și sentimentul apartenenței lor la valorile locale, prin păstrarea tradițiilor și obiceiurilor specifice de iarnă.

Organizatori:

– Prof. dr. Ramona Maria Mocanu, director al Muzeului Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui

– Sandra Anton, muzeograf la Muzeul Judeţean „Ştefan cel Mare” Vaslui

– Marian Antoniu, muzeograf la Muzeul Judeţean „Ştefan cel Mare” Vaslui

Vă așteptăm cu drag și urăm participanților mult succes!

Muzeul Judeţean „Ştefan cel Mare” Vaslui

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.