ACȚIUNE COMUNĂ A POLIȚIEI ROMÂNE ȘI CFR CĂLĂTORI, PENTRU SIGURANȚA TRANSPORTURILOR

În urma unei acțiuni de o zi, polițiștii vasluieni de la Poliția Transporturi au aplicat 13 sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

La data de 28 octombrie 2020, sub coordonarea de specialitate a Direcției de  Poliție Transporturi, polițiștii vasluieni din cadrul Biroului Județean de Poliției Transporturi au acționat, la nivel județean, pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, precum și pentru verificarea modului în care sunt respectate dispozițiile instituite pentru limitarea efectelor pandemiei de COVID-19.

La acțiune, cei 8 polițiștii au fost sprijiniți și de reprezentanți ai CFR Călători.

Echipele de control au acționat în 7 trenuri de călători aparținând CFR, dar și operatorilor privați, 8 stații de cale ferată, fiind legitimate peste 40 de persoane. Cu ocazia desfășurării acțiunii a fost identificat un bărbat în vârstă de 22 de ani, domiciliat în municipiul Iași, care se afla sub efectul măsurii preventive a controlului judiciar, având interdicția de a parăsi județul Iași.

Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 20 de sancțiuni contravenționale, dintre care 13 la Legea 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. De asemenea, au fost aplicate 3 la Legea 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme

de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, 1 la H.G. 203/1994 pentru stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele privind transporturile pe căile ferate române și 3 la alte acte normative.

Valoarea sancțiunilor aplicate este de peste 5.500 de lei.

Poliția Transporturi acționează zilnic în gări, aeroporturi și în trenurile de călători pentru respectarea măsurilor legale impuse de autoritățile naționale pentru prevenirea transmiterii virusului SARS COV-2, precum și pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică.

De la data desfășurării acțiunii, la sistemele de amplificare din stațiile de cale ferată rulează mesaje audio cu caracter preventiv realizate de Poliția Transporturi și difuzate cu sprijinul C.N. C.F.R. S.A. și S.N.T.F.C. C.F.R. Călători S.A.

CFR Călători face apel la călători să NU urce în tren, dacă la casa de bilete li se comunică faptul că nu mai sunt locuri. Recomandarea este valabilă și pentru persoanele posesoare de abonamente/autorizații.

Pentru a avea o predictibilitate a cererii de transport, inclusiv a persoanelor care au abonamente/autorizații și pentru a putea fi, astfel, dimensionată cât mai bine capacitatea trenurilor la numărul de locuri solicitat, recomandăm tuturor călătorilor procurarea biletelor din timp.

Este important ca pasagerii să evite aglomerația și să nu aleagă pentru destinația lor doar trenurile de la orele de vârf. Dacă vor face rezervări din timp, se pot suplimenta în mod operativ trenurile, înainte de plecare.

Purtarea măștii de protecție la bordul trenurilor CFR Călatori este obligatorie pe toată durata călătoriei, precum și în zonele de așteptare a trenurilor – stații de cale ferată, peroane, săli de așteptare.

Suntem la datorie, pentru siguranța cetățenilor și vom aplica în continuare legea, în toate situațiile în care se impune luarea măsurilor legale.

INSPECTORATUL DE POLIŢIE JUDEȚEAN VASLUI

COMPARTIMENTUL RELAŢII PUBLICE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.