La mulți ani, ostași ai Armatei Române! Să aveți putere de muncă, sănătate și încrederea că vă suntem mereu alături!

25 octombrie 1944

Aflată în lupta pentru recuperarea nordului Transilvaniei de sub ocupația Germaniei fasciste și Ungariei horthyste, pierdut ca urmare a Dictatului de la Viena din 1940, Armata Română reușește să elibereze orașele de la frontiera de vest a țării – Carei și Satu Mare -, îndeplinindu-și, astfel, cu grea jertfă de sânge, nobila misiune pe deplin asumată și rolul de partener la eforturile de război ale Națiunilor Unite.

Prin Decretul nr. 381/1959, s-a instituit Ziua Forțelor Armate la 25 octombrie, o sărbătoare militară și populară, zi de repaus pentru militari.

Victoria țării noastre din 25 octombrie 1944 a însemnat lupta a peste 500.000 de ostași români. Totalul morților, răniților și dispăruților din rândul armatei române s-a ridicat la aproape 60.000. Cifre seci, care ascund însă vise spulberate, vieți încheiate tragic, familii rămase fără sprijin, părinți ale căror lacrimi nu s-au uscat niciodată, copii cărora nimic nu le-a alinat dorul de tată. Acesta este, de fapt, sacrificiul pentru care prezentul face o reverență în fața trecutului, cu adâncă recunoștință și prețuire!

Și, chiar dacă astăzi luptele nu mai sunt cu baioneta, actele de eroism și onoare ale Armatei Române sunt în continuare prezente în toate activitățile profesionale desfășurate de aceasta, în toate teatrele de operații unde sunt dislocați militari români.

Valorile fundamentale ale poporului român – independența, unitatea și suveranitatea – sunt în siguranță în mâinile profesioniștilor Armatei Române, reper moral, de curaj și devotament.

Lor, celor pentru care țara, unitatea și idealurile ei le-au fost și le sunt mai presus de viață, le închinăm azi fruntea, cu recunoștință și prețuire!

La mulți ani, ostași ai Armatei Române! Să aveți putere de muncă, sănătate și încrederea că vă suntem mereu alături!

Cu recunoștință,

PRIMAR,

Ing. Vasile PAVĂL

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.