Angajații DGASPC Vaslui stau mai mult acasă, în carantină, decât la serviciu

Infecții în lanț la sediul din Moara Grecilor al Direcției Generale de Asistență Sociala și Protecție a Copilului (DGASPC) Vaslui unde, aproape săptămânal, angajații sunt trimiși acasa în jurul orei 14.00 ca să facă loc echipelor de dezinfecție ale Direcției de Sănătate Publică.  

„De la începutul pandemiei și până în prezent, la nivelul aparatului propriu al DGASPC au fost depistați pozitiv 11 salariați, iar 36 de salariați au intrat în carantină, ca urmare a contactului avut cu cei despitați pozitiv. La data la care vorbim (vineri, 16 octombrie), mai sunt 4 salariați infectați și 9 în carantină”, a declarat Cristi Lapa, purtătorul de cuvânt al Consiliului Județean Vaslui.

Tot de la începutul epidemiei, cele mai afectate servicii din cadrul instituției au fost cele de Asistență Maternală, Contabilitate și Adopții. Este destul de ciudată rata mare a infectărilor angajaților DGASPC, în condițiile în care accesul populației a fost de mult restricționat, nu umblă nimeni aiurea pe holurile sediului, fiind amenajat un spațiu în aer liber, în fața instituției, unde asistenții sociali pot discuta cu beneficiarii serviciilor. În plus, amplasamentul la intrare în Vaslui al DGASPC este unul „fericit” față de alte instituții, cum ar fi Primăria Vaslui sau Consiliul Județean, unde nu există o rată atât de ridicată a îmbolnăvirilor, deși au contacte mult mai multe cu populația și o aglomerare mai mare de funcționari în birouri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.