Consiliul Județean Vaslui și-a făcut Raport de Mediu cu o firmă din Teleorman care face comerț en-gross cu zahăr și are doar un singur angajat

De dulce la bani publici, cum ar veni, cu o firmă teleormăneană care face cam absolut orice, de la comerțul cu zahăr en-gross de import, până la studii de mediu.

Săptămâna trecută, autoritățile județene au postat pe site-ul instituției, pentru dezbatere publică, două documente importante pentru Vaslui în ce privește segmentul de protecție a mediului, adică reactualizarea Planului Județean de Gestionare a Deșeurilor și, celălalt document, Raportul de Mediu pentru planul respectiv. Analiza planului județean privind deșeurile și a impactului său asupra mediului a fost câștigată prin licitație de către SC Comis Expedition SRL Zimnicea, firmă controlată de omul politic, fost consilier județean, Florin Neagu, care va încasa zeci de mii de lei de la Consiliul Județean Vaslui pentru respectivul raport.

Firma a fost înființată în 2014 și are în obiectul principal de activitate, așa cum se poate vedea pe toate site-urile de prezentare a firmelor din țară, comercializarea en-gross a zahărului de import „ambalat în diverse forme”, comisionarea vamală, agenturarea navelor, studiile de mediu „EA, RM, RIM și RA” și studii de impact asupra mediului. Societatea a raportat pentru anul 2019 un bilanț financiar excepțional cu o cifră de afaceri de 253.059 lei, profit net de 117.998 lei. Ei, să știți că tot succesul ăsta aparține unui singur angajat, pentru că atâta „personal” are firma, și care este, probabil, chiar managerul firmei, Florin Neagu.

Acesta este un personaj politic destul de controversat în Zimnicea. A fost mult timp consilier județean din partea PD, apoi PDL, după care a trecut la liberali, iar în 2016 a schimbat macazul la ALDE. Comis Expedition SRL a prins un contract asemănător cu cel de la Vaslui, anul trecut, la Sibiu, de unde a încasat 58.000 lei pentru studii de mediu.

Syneris Partners, cu doi angajați, prinde 98.000 lei la Vaslui

Firma SC Syneris Partners SRL din București a câștigat anul trecut la Vaslui contractul în valoare de 98.000 lei privind revizuirea Planului Județean de Gestionare a Deșeurilor, care merge „mână-n mână” cu raportul realizat de societatea teleormăneană. SC Syneris Partners este o firmă înființată tot în 2014 și aparține omului de afaceri Florin Tache din București. La sfârșitul lunii trecute, societatea a prins la Suceava un contract de 1,2 milioane lei pentru realizarea strategiei de dezvoltare județene.

SC Syneris Partners nu este la prima colaborare cu Consiliul Județean Vaslui, firma realizând anul trecut un „Manual-cadru integrat de proceduri și instrumente de etică și integritate”, care poate fi citit pe site-ul autorității județene. Syneris Partners are și ea un număr gârlă de angajați – două persoane și o ultimă cifră de afaceri de 863.243 lei, cu un profit net de 546.906 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.