13 angajatori găsiți cu nereguli cu privire la măsurile pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID 19 de către inspectorii ITM

Comunicat de presă

privind verificarea respectării de către angajatori a prevederilor Legii nr.55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID 19 și asigurarea unui mediu sigur pentru sănătatea lucrătorilor.

 În zilele 10 și 11.10.2020, prin implicarea unui număr de 11 inspectori de muncă,  I.T.M Vaslui a desfășurat o amplă acțiune de control la angajatorii care desfășoară activități comerciale și de alimentație publică în principalele centre comerciale din Vaslui și Bârlad. Au fost efectuate verificări la centrele comerciale: Winmarkt Vaslui, Silver Mall Vaslui, Dab Vaslui, Select Vaslui, Preţuri pentru Tine Bârlad, Xiang MJ Bârlad,  Fancy Image  Bârlad , Livuţa SRL, Actual SRL, Clarion SRL ș.a .

Acțiune de control a avut ca obiective:

– verificarea respectării de către angajatori a prevederilor Legii nr.55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID 19 și asigurarea unui mediu sigur pentru sănătatea lucrătorilor;

– identficarea și combaterea cazurilor de muncă nedeclarată;

– verificarea modului de respectare a dispozițiilor legale în domeniul  securității și sănătății în muncă și în domeniul relațiilor de muncă în contextul legislației specifice stării de alertă.

 În cadrul acțiunilor de control au fost efectuate verificări la un număr de 33 agenți economici fiind identificate 67 de persoane care desfășurau activități la angajatorii controlați.

  Un număr de 13 angajatori la care în timpul controalelor s-au constatat nereguli cu privire la: triajul epidemiologic,  portul măștilor, distanțarea socială delimitarea traseelor de deplasare ș.a, au fost înștiințați să prezinte documentele necesare finalizării controalelor inițiate. După verificarea documentelor, inspectorii de muncă vor finaliza acținile de control inițiate, prin încheierea proceselor verbale de control, trasarea măsurilor obligatorii de remediere ce se impun și aplicarea sancțiunilor contravenționale acolo unde este cazul.

Acțiunile de control s-au desfășurat cu respectarea tuturor măsurilor speciale de protecție.

Serviciul Comunicare, Mass-Media și Relații cu Publicul

Inspectoratul teritorial de muncă VASLUI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.