O știre de pe învățământ, cu un ministru neînvățat

Monica Anisiei, ministrul Educației, este o persoană extrem de enigmatică. Acest lucru își pune amprenta mai ales pe ordinele pe care le dă. Ordinele de ministru, pentru că alea pentru subordonați sunt la categoria ordonanțe militare, au caracteristica de a fi stufoase și repetitive și conțin doar un grăunte de noutate, care poate fi aflat prin repetitive căutari în stufoase acte legislative.

Ultimul ordin privind metodologia despre echivalarea de către inspectoratele școlare a perioadelor de studii efectuate în străinatate este un xerox al anexei Ordinului 5.444/2020 prinvind aprobarea Regulamentului-cadru de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar, etc. Singura deosebire este abrogarea prevederilor articolului 125, aliniatul 7, pe care vă invitam să-l căutați în Monitorul Oficial la Regulamentul – cadru privind etcetera, etcetera, că sigur o să-l găsiți pe internet, cum l-am găsit și noi (adică abrogat prin ordinul ministrului de care vorbim mai sus). Era ceva despre ce trebuiau să facă  părinții și nu mai trebuie acum să facă. Adică este un articol de lege care nu mai este și nu este schimbat cu altceva, pur și simplu nu mai este. Am întrebat niște profesori prieteni despre alambicarea asta. Nu știu nici ei și nici nu-i interesează. Au zis că se c…a în ea echivalare, ca orice profesor responsabil.

În fine, nu vă mai complicați mintea: studiile generale obligatori, cele ale ciclului superior liceale, de nivel profesional și postliceale fără diplomă, pot fi echivalate la ISJ Vaslui fără perceperea vreunei taxe. Va exista aici o comisie formată din trei inspectori școlari, care va evalua dosarul de echivalare. Termenul de soluționare a dosarului este de 30 de zile. Dacă vreți să știți ce documente vă trebuiesc pentru dosar, duceți-vă la ISJ Vaslui, că nu merge să dau copy/paste la cârnațu ăla de acte din Monitorul Oficial.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.