Voi lupta pentru debirocratizarea, reorganizarea şi eficientizarea aparatului administrativ împotriva corupției! Faptele contează!

Mă numesc Gina Lazăr și sunt candidat USR PLUS pentru un post de Consilier Local.

Experiența profesională din cadrul Poştei Române și experiența de viață m-au ajutat să cunosc oamenii și problemele lor din urbea noastră. Sloganul meu este: Solidaritate și Empatie pentru Vasluieni.

Acum fac parte din generația pensionarilor și pentru a construi ceva durabil este nevoie de seriozitate, dăruire, iubire pentru oameni și locurile natale. Voi lupta pentru debirocratizarea, reorganizarea şi eficientizarea aparatului administrativ împotriva corupției! Faptele contează!

Am ales să fac parte din echipa USR PLUS pentru a face lucruri utile pentru societate, iar în cadrul CL Vaslui, mă voi implica în special în proiecte ce au ca scop îmbunătățirea sănătății locuitorilor, dar și punerea la punct a unui sistem funcțional de colectare, selectare și reciclare a deșeurilor.

Prioritățile din domeniul SOCIAL, ale Alianței USR PLUS, sunt următoarele:

– Stoparea exodului populaţiei active, prin acordarea de teren in folosinţă gratuită, utilităţi, facilităţi educaţionale şi culturale, înlesniri fiscale pentru investitori şi pt. angajaţii din privat;

– Înfiinţarea, în primărie, a unui serviciu specializat pentru problemele vasluienilor din diaspora;

– Asigurarea accesului, deplasării şi transportului persoanelor cu nevoi special, în şi din propriile locuinţe, la tot ce înseamnă spaţii publice, prin punerea la dispoziţie, în mod gratuit / subvenţionat din bugetul local, a tuturor facilităţilor de tip rampe de acces, platforme mobile sau ascensoare (inclusiv pentru clădirile rezidenţiale) sau alte dispositive, de tip “Scalamobil”, care să asigure o relativă autonomie la urcatul/coborâtul scărilor;

– Parteneriate între municipalitate şi magazinele de desfacere a produselor alimentare, unităţile de alimentaţie publică şi cultele religioase reprezentate la nivel de municipiu, pentru implementarea programului “Raftul social”, prin care sa fie distribuite gratuit cetatenilor nevoiasi alimente, in preziua expirarii termenului de valabilitate a acestora, plus articole vestimentare si bunuri nealimentare, noi sau folosite, de la populaţie şi agenţi economici.

– Program de formare a unor asistenţi sociali care să ingrijească, in propriile locuinţe, certificate şi avizate in acest sens, în regim de creşă, câte maxim 4 copii din scara, blocul, cartierul unde locuiesc.

– Încurajând participarea tinerilor în comunitate, prin proiecte, programe și activități în domeniul voluntariatului social, precum „Ești pe mâini bune!” sau „Ne gândim și la tine!”, finanțate de la bugetul local sau din fonduri comunitare, putem implica tinerii în activități care să le dezvolte abilitățile sociale, diversificînd, totodată serviciile sociale care pot fi oferite comunităţii.

– Implementarea programului „Alertă socială” constând în dezvoltarea și lansarea unei aplicații integrate între instituţiile şi autorităţile abilitate, pentru identificarea și gestionarea eficientă a cazurilor sociale.

– Programe locale de prevenire și conștientizare a efectelor și riscurilor bullying-ului și discriminării în școli și altor forme de abuzuri asupra copiilor, femeilor sau persoanelor vulnerabile.

Articol de propagandă electorală publicat de SC Anonimus General Media SRL la comanda Partidului Uniunea Salvați România (partea a alianței electorale ”Alianța USR PLUS”), CUI mandatar financiar: 21200251

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.