Confirmare Pestă Porcină Africană la mistreț

Astăzi 22.09.2020, la solicitarea DSVSA Vaslui, Instituția Prefectului – județul Vaslui a convocat Centrul  Local de Combatere al Bolilor ( CLCB ), care a aprobat  Planul de măsuri în caz de confirmare de pestă porcină africană  ( PPA) la mistreț.

În data de 21.09.2020 Laboratorul Sanitar Veterinar și pentru Siguranța Alimentelor Iași a confirmat prin buletin de analiză, un caz de pestă porcină africană la un porc mistreț, de pe raza Fondului de Vânătoare 47 Siliștea, aparținând de Asociația Județeană a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Vaslui, acesta aflându-se în agonie a fost omorât.Facem apel pe această cale la cetățeni, crescătorii de porcine, să anunțe de urgență medicul veterinar în situația în care apar modificări în statusul de sănătate al porcinelor din gospodăriile proprii sau apar cazuri de mortalitate în rândul porcinelor.

Anunțarea imediată a oricărui caz de îmbolnăvire sau moarte în rândul porcinelor, reprezintă un avantaj în controlul și eradicarea bolii. Animalele moarte sau ucise ca urmare a pestei porcine africane vor fi despăgubite conform H.G. 1214/ 2009.

Cancelaria Prefectului Vaslui,

22.09.2020

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.