2.568 de cazuri confirmate cu noul coronavirus în județul Vaslui

Informare de presă privind situația COVID-19 în județul Vaslui

Situația epidemiologică la nivelul județului Vaslui astăzi 22 septembrie 2020, conform informațiilor oferite de Direcția de Sănătate Publică Vaslui, se prezintă astfel – 2568 de cazuri confirmate cu noul coronavirus:
-275 de persoane internate în spital: 267 pe secții (asimptomatici 7, forme ușoare 75, forme medii 155, forme severe 30) și 8 în ATI;

  • 78 de persoane decedate;
  • 1962 de persoane vindecate;
    -253 de persoane pozitive la domiciliu.

Polițiștii continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19.
În cursul zilei de ieri 21.09.2020, peste 100 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui și peste 45 de polițiști locali au desfășurat 5 misiuni specifice.
S-a verificat modul de respectare a măsurilor și interdicțiilor impuse în cazul a peste 165 de persoane. De asemenea, peste 30 de societăți comerciale/ PFA au fost verificate cu privire la respectarea interdicțiilor pe timpul Stării de alertă.
Polițiștii vasluieni acționează, în principal, pentru informarea cetățenilor cu privire la noile reguli.

Respectați regulile de distanțare socială în cadrul întâlnirilor familiale și limitați la maximum orice contact direct cu alte persoane, în afara celor care fac parte din familia restrânsă!
Evitați zonele aglomerate unde sunteți expuși la contact direct și/sau interacțiune cu un număr mare de persoane, de tipul adunărilor publice, cozi, zone de trafic intens, zone de recreere, locuri de joacă!
Respectați cu strictețe regulile de igienă personală recomandate de autorități, pentru a vă proteja atât pe dumneavoastră cât și pe cei apropiați!
Purtați MASCA DE PROTECȚIE, astfel încât nasul și gura să fie acoperite, pentru a vă proteja atât pe dumneavoastră cât și pe cei apropiați!

Apelați pentru recomandări și alte informații linia TELVERDE – 0.800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. Apelați 112 doar în caz de urgență!
Informații legate de COVID -19 puteți primi și la numărul de telefon – serviciu de permanență al Direcției de Sănătate Publică Vaslui – 0770.379.448.
Vă reamintim de asemenea și linia telefonică TELVERDE – 0.800.800.165, număr la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID – 19.

Cancelaria Prefectului Vaslui,
22.09.2020

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.