Prima seară a Festivalului „Constantin Tănase”, un succes cu „distanțare socială” și măști

  • S- a consumat prima seară de la Festivalul Umorului „Constantin Tănase”. Spectacolele de teatru în aer liber au prins și la publicul vasluian, spun organizatorii. Vineri seară, pe 18 septembrie 2020, sute de vasluieni, iubitori de teatru, au umplut zona centrală a municipiului Vaslui pregătită de organizatorii Festivalului Umorului „Constantin Tănase”, cu totul altfel față de anii trecuți: cu „distanțare socială” și obligativitatea purtării măștilor. Dacă spectatorii de pe scaune au respectat măsurile organizatorilor, cei de pe margine nu au mai făcut-o…
    • Dar și acest lucru poate fi considerat o parte a festivalului umorului, un umor, de factură ironică, de care avem parte în fiecare zi în această perioadă.
    • Spectatorii „distanțați” au asistat la o primă seară de succes, în care actori consacrați au urcat pe scena amplasată în Piața Civică, smulgând zâmbete și aplauze, grație rolurilor interpretate.
      Piesa „Scandal în familie” a deschis ediția a 26-a, una jubileu, ținând cont că au trecut 50 de ani de la prima ediție, din 1970.
      Piesa s-a bucurat de succes, fiind o nouă comedie romantică în regia lui Răzvan Săvescu, o farsă salbatică cu amanți, încurcături, o întâlnire la miezul nopții și un urs flămând. Adică hohote de râs fără întrerupere, până la final.
      Seara s-a încheiat cu rolul Medeei Marinescu pe scena Festivalului, în cadrul spectacolului „Fă-mi loc”, în regia lui Radu Beligan. Piesa prezintă povestea a doi tineri care se întâlnesc în ajunul Crăciunului în cușeta unui tren de noapte.
      Ea este o fată singură, atrăgătoare și cu spirit de aventură, iar el este un bărbat cu principii, pus în fața unui eveniment neprevăzut ce-i va răsturna întreaga existență.
      „Fă-mi loc” a reușit să aducă zâmbetul în rândul spectatorilor, care au rezistat până la capăt frigului, descrețindu-și frunțile grație interpretării de excepție a actorilor prezenți.
      „Am ținut să organizăm Festivalul Umorului, fiindcă reprezintă un brand pentru Vaslui. Acest festival va dăinui și la 52 de ani, și la 54 de ani, sperând să rămână un reper pentru generațiile care vin. Avem nevoie de zâmbete, avem voie să râdem și sper să ne fiți alături la toate manifestările, prin ospitalitate și aplauze pentru cei care ne sunt oaspeți în aceste zile”, a spus președintele Consiliului Județean, Dumitru Buzatu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.