Mă numesc Mîndru Cătălin – Emil, am 45 de ani și sunt învățător în municipiul Vaslui. Dețin licență în Pedagogie, iar din octombrie 2020 voi începe programul de master ,,Politici și management în educație”’ în cadrul Universității Al. I. Cuza din Iași.
Candidatura la Consiliul local Vaslui este un mesaj despre atitudine și implicare pe care doresc să îl transmit colegilor mei, părinților cu care colaborez, copiilor și fiecărui vasluian. Trebuie să ne implicăm și în viața comunității în care trăim, astfel încât fiecare dintre noi să decidă în ce fel de școli învață copiii noștri, cum circulam în Vaslui, dacă vrem să dezvoltăm municipiul sau doar să mai plantam niște flori.
Vasluienii au familii frumoase, statornice, familii pe care te poți baza atunci când vrei să construiești. Îi chem pe vasluieni să se alăture efortului alianței USR PLUS de renaștere a municipiului. Școlile din municipiu au nevoie de finanțare nu numai pentru subzistență, ci și pentru dezvoltare. Voi propune și susține proiecte de finanțare a școlilor care să le asigure dezvoltare și evoluție. Dotarea cu materiale didactice, asigurarea accesului la platforme de învățare on-line, licențe educationale pentru aplicații utile învățării, înființarea de laboratoare pentru discipline din ariile curriculare „Matematică și Științe” și „Tehnologii”, amenajarea curților școlilor pentru practicarea sportului de către copii și adulți și în afara programului școlar, centre pentru programe de after school sunt proiecte pe care doresc să le implementez împreună cu colegii din alianța USR PLUS Vaslui.
EDUCAŢIA, CULTURA ȘI SPORTUL PRINTRE PRIORITĂȚILE ALIANȚEI USR PLUS
– Combaterea sedentarismului şi decongestionarea traficului rutier la orele de vârf, prin organizarea sistemului de deplasare de tip PEDIBUS / Walking bus, ca formă de transport a elevilor de şcoală primară, însoţiţi de câte doi adulți, care merg pe jos, la şi de la școală, pe un traseu asemănător cu autobuzul școlar.
– Amenajarea curţilor şcolilor pentru practicarea sportului de masă şi deschiderea lor către publicul larg, plus organizarea de întreceri interşcolare pe sporturi de echipă, în cadrul programului ”Fugi în curtea şcolii”.
– Organizarea de cursuri de igienă şi educaţie rutieră în şcoala primară, respectiv de educaţie sanitară şi de prim ajutor, la gimnaziu şi liceu sau şcoala profesională.
– Organizarea de expoziţii itinerante de artă, în unităţile de învăţământ din Vaslui, în parteneriat cu Muzeul Judeţean şi Poliţia Locală, în cadrul programului „Artă prin şcoli”.
– Digitalizarea bibliotecilor şcolare şi achiziţionarea echipamentelor şi licenţelor necesar învățării on-line.
– Introducerea în cadrul Programului de finanțare nerambursabilă a Consiliului Local al municipiului Vaslui a unor granturi pentru finanțarea exclusive a activităților nonprofit din domeniul educației.
– Acordare, de către municipalitate, a consultanţei juridice gratuite, pentru înființarea organizațiilor nonprofit care vor avea ca obiect de activitate educația persoanelor aflate într-o categorie de risc.
– Transformarea fostelor centrale termice de cartier în spaţii pentru after school, cu implicarea cadrelor didactice pensionare in activităţi de voluntariat cu elevii, în cadrul programului „(Pre)dă ştafeta”.
– Încheierea de parteneriate cu universităţi din Iaşi şi nu numai, pentru deschiderea la Vaslui a unor secţii de învăţământ superior pentru care există cerere ridicată în rândul absolvenţilor de liceu din Vaslui.
#EvoluțieînEducațieVaslui2020
Articol de propagandă electorală publicat de SC Anonimus General Media SRL la comanda Partidului Uniunea Salvați România (partea a alianței electorale ”Alianța USR PLUS”), CUI mandatar financiar: 21200251