HoReCalanoi, mai rar

Tocmai voiam să-mi schimb soneria la telefon în ,,Sweet Home Alabama”, și să mă duc să culeg niste vișine din fundul grădinii noastre de beton din spatele blocului, când mi-au căzut ochii pe ultimul proiect de guvern, prin care cică s-ar dori revitalizarea muncii zilierilor din agricultură, HoReCa, turism și organizarea de evenimente. Mai exact, Executivul ar vrea să acopere 35% din remunerația zilierilor din domeniile de mai sus și 41,5% din costul salarial aferent zilelor lucrate, pentru sezonieri.

Totul e prevăzut în Planul de relansare economică, ăla pe care, nu stiu de ce, de fiecare data cand îl citesc mă apucă greața și durerile de cap.

Faza mișto e traseul pe care biștarii îl vor avea. Procentul pentru zilieri va fi acordat lunar, prin AJOFM, direct beneficiarului de lucrări acelor zilieri care desfășoară activități în luna respectivă, în funcție de numărul de ore lucrate, dar nu mai puțin de patru ore de lucru pe zi. Mai pe românește va fi la mica înțelegere: pentru mine muncești două ore, eu încasez de la stat pentru opt ore sau chiar mai mult, iar ție îți plătesc numai patru ore. Sau patru litri de vin și un salam, că oricum pe câmp nu ne vede nimeni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.