Lovitură pentru patronii vasluieni de păcănele: Sălile de jocuri vor fi interzise la parterul blocurilor de locuințe

Sălile de jocuri nu vor mai putea funcționa în blocurile de locuințe sau în spațiile comerciale de la parter. Inițiatorii proiectului de modificare a legii sunt de părere că, astfel, se va reduce tentația, pentru locatari, de a frecventa astfel de locații.

Sălile de jocuri ar putea fi interzise în clădirile de rezidențiale sau în spațiile comerciale aflate la parterul blocurilor de locuințe. Măsura este prevăzută într-un proiect legislativ care a trecut de Senat. Actul normativ este de natură să completeze OUG nr. 77/2009 privind organizarea și exploatarea jocurilor de noroc.

Potrivit documentului, operatorii de jocuri de noroc care solicită licență de funcționare de la Comitetul de Supraveghere al Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc vor trebui să respecte o nouă condiție: nu vor mai putea amplasa săli de jocuri de noroc în clădiri rezidențiale sau la parterul imobilelor cu destinație mixtă.

„Spațiul propus nu este situat la parterul unei clădiri rezidențiale sau la parterul unei cladiri cu destinație mixtă, clădiri definite potrivit dispozițiilor Legii nr. 227/2015, cu modificările și completările ulterioare”, se arată în proiectul legislativ.

Propunerea a fost inițiată în condițiile în care numărul sălilor de jocuri a crescut, acestea fiind amplasate chiar în mijlocul comunităților. Autorii legii atrag atenția asupra impactului negative pe care jocurile de noroc îl au asupra sănătății publice, a siguranței sociale și asupra economiei familiale.

Astfel, fenomenul jocurilor de noroc a provoacă efecte foarte grave în special asupra tinerilor și a persoanelor vulnerabile. Este vorba despre dependența pe care o dau jocurile de noroc și costurile economice și sociale suportate de familiile afectate.

„Jocurile de noroc pot conduce la dependență, iar amplasarea sălilor de jocuri la parterul blocurilor, în apropierea locuințelor, poate facilita accesul constant al persoanelor vulnerabile la aceste activități, contribuind astfel la creșterea cazurilor de dependență. Prin urmare, este esențial să protejăm locatarii, dar în special tineretul și persoanele vulnerabile, limitând accesul acestora la astfel de locații. De asemenea, aceste săli pot atrage persoane deja dependente, încurajând comportamente riscante”, se arată în motivația formulată de inițiatorii proiectului.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.