Peste 200 de vasluienii cu psihoze alcoolice

Anul trecut, câteva sute de vasluienii au ajuns la spital în comă alcoolică, în vreme ce la sfârșitul anului în evidențe medicale existau 200 de pacienți cu psihoze alcoolice. De la începutul anului, alte 50 de persoane au fost internate cu această problemă. Direcția de Sănătate Publică deruleează o cmpanie de informare pentru a prevenit consumul de alcool, mai ales în rândul tinerilor.

Pentru a preveni consumul de alcool, în special în rândul tinerilor, Direcția de Sănătate Publică Valsui derulează în această lună o campanie de informare.

Campania vine pe fondul unor realități și a unor cifre cu adevărat îngrijorătoare. La sfârșitul anului 2023, în județul Vaslui erau în evidența medicilor specialiști peste 200 de pacienți cu psihoze alcoolice. Iar de la începutul anului au existat deja 50 de cazuri de persoane care au ajuns la spital cu aceeași problemă, cei mai mulți din mediul rural. 

Campania derulată de Direcția de Sănătate Publică Vaslui se axează pe prevenirea consumului de alcool și a efectelor acestuia la toate categoriile de vârstă. Pentru a preveni expunerea la riscurile și pericolele pentru sănătate, precum și alți factori care scad calitatea vieții la consumatorii de alcool, tinerii, în mod special, trebuie să fie informați astfel încât să nu consume alcool înainte de vârsta de 18 ani. Conform datelor statistice, cei mai mulți consumatori de alcool din județul Vaslui sunt în mediul rural. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.