Mesaj al deputatei Raisa Enachi, cu ocazia Zilei Mondiale a Donatorului de Sânge

Ziua Mondială a Donatorului de Sânge este sărbătorită în fiecare an pe 14 iunie și reprezintă o ocazie importantă pentru a mulțumi donatorilor voluntari de sânge pentru contribuția lor esențială la salvarea vieților. Cu ocazia acestei zile, deputata vasluiană Raisa Enachi a transmis următorul mesaj:

„În 2024, această zi, 14 iunie, Ziua Mondială a Donatorului de Sânge, marchează 20 de ani de când comunitatea internațională recunoaște și celebrează contribuția incredibilă a donatorilor voluntari.

Donarea de sânge este vitală pentru chirurgie, victimele accidentelor, persoanele care luptă împotriva bolilor precum cancerul și multe alte situații.

De asemenea, donarea regulată de sânge poate îmbunătăți sănătatea donatorilor, reducând riscul de boli de inimă și accident vascular cerebral.

Este un moment oportun pentru a adresa provocările continue și pentru a accelera progresul către un viitor în care transfuzia de sânge sigură este accesibilă universal.

Mulțumim tuturor donatorilor de sânge pentru darul lor prețios!”.

Totodată, deputata Raisa Enachi a făcut un apel la solifaritate către toate persoanele responsabile, de a nu ezita să doneze voluntar sânge, act esențial pentru salvarea vieții unor pacienți aflați în suferință.   

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.